Paasfeest 2022 in PCC, door de ogen van Sofanne

 

Deze keer een GASTCOLUMN in Alberts Corner over de PAASVIERING in PCC, geschreven door SOFANNE RAVENSBERGEN.

 

Sofanne was meer dan 10 jaar geleden als vrijwilliger actief in PCC en is nu werkzaam als arts in Groningen. Sinds 2021 is zij onderdeel van HET NETWERK!

Dat Netwerk is gevormd met de bedoeling de band tussen PCC in Ghana en de Nederlandse stichting Hand in Hand verder te versterken (daarover meer in een volgende column).

Sofanne verblijft momenteel in PCC en vertelt ons in deze AC over het Paasfeest 2022 in de Community.

 

Een gezegend Pasen in PCC!

De heilige week, the Holy Week, of zoals ze in de Spaanstalige landen zeggen, la Semana Santa; een week die mensen met elkaar verbindt met als hoogtepunt Pasen!

Ook in PCC is deze week niet zomaar voorbij gegaan en voelden wij ons verbonden met anderen waar ook ter wereld!

Hoewel niet alle kinderen zullen weten wat er precies aan de hand was, was het wel duidelijk dat er iets in de lucht hing. Al was het alleen al omdat er de hele week zo veel verschillende Ghanese kerkgeluiden op de achtergrond te horen waren in PCC, iets wat normaal alleen in het weekend het geval is.

 

Op Goede vrijdag leverde ook de kerk van PCC een prachtige bijdrage, en zo was er in heel Ghana mooie muziek en zang te horen. Onder de warme leiding van een paar caregivers werd er in de dienst van PCC gedanst, gezongen, gebeden en over de kruisiging van Jezus verteld.

Sommige kinderen waren bij het horen van dit verhaal wel even verdrietig, maar toen bleek dat Jezus gestorven is voor al onze zonden en op Paaszondag weer zal opstaan, waren de vele blije gezichten van de kinderen weer snel te zien.

Na de kerkdienst mocht iedereen naar de TV room om naar de nationale televisie te kijken. Hier was een Ghanese vertaling van het leven van Jezus en het paasverhaal te zien, wat, zoals alle Ghanese series, gepaard ging met veel drama.

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Die avond werd aangekondigd door Joe Emma dat er met Pasen een Easter Party gevierd zou worden; nu kon echt niemand er meer omheen.

Jezus is opgestaan en het is Pasen, tijd voor feest!

En een feest was het! De mooie vlaggetjes, gemaakt door alle deelnemers van ‘The House of Silence’, maakten PCC extra feestelijk, en toen de eerste klanken van de trommels van de muziekgroep onder leiding van Kofi Asare en Chairman te horen waren, kon het feest van start.

 

Het blijft onbeschrijfelijk om het enthousiasme en trots van de bewoners te zien en te voelen bij de Party’s in PCC, en niet alleen de bewoners, maar ook alle caregivers doen vol overgave mee. Iedereen krijgt de mogelijkheid om op te treden en daar werd dan ook uitgebreid gebruik van maken.

 

Sadat, Aaron en Paa Yaw zongen voor iedereen het liedje: ‘hoofd, schouder, knie en teen’, Ayuba en Yaw Peter toonden iedereen hun beste danspassen en natuurlijk ontbrak ook Coco de clown niet. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de vele optredens.

 

Toen het feest eigenlijk al te lang duurde en het allang etenstijd was, was er ook nog voor iedereen frisdrank en een extra stukje vlees bij het eten. Gezegend en voldaan ging iedereen hierna naar bed en keerde de rust in PCC weer langzaam terug.

 

En gezegend voelden wij ons ook op deze en alle andere dagen. Het is fantastisch om te merken hoe hard en toegewijd er elke dag opnieuw, verbonden met zo velen binnen en buiten Ghana, wordt gewerkt om een veilige en liefdevolle plek voor onze bewoners te creëren!