Outreach

Het Outreach programma van PCC is rond 2015 gestart en bedoelt zorg en ondersteuning te bieden aan kinderen met een beperking (KMEB) en hun ouders in een groot gebied rondom Nkoranza, d.w.z. in de Districten Nkoranza South and North, alsmede Techiman South en North.

 

De gedachte erachter is dat wij in PCC continue zorgen voor ongeveer 100 verstoten kinderen met een verstandelijke beperking, maar dat er nog veel meer KMEB elders in Ghana zijn die vaak onder zeer gebrekkige omstandigheden door het leven moeten gaan, vaak zonder enige vorm van hulp of ondersteuning en begeleiding.

En PCC kan onmogelijk alle kinderen uit heel Ghana met een verstandelijke beperking in de Community opnemen, daarom is goede zorg buiten PCC ook essentieel en het voorkomt wellicht dat ouders hun KMEB in de steek laten.

 

In de talloze dorpen van de 4 genoemde Districten wonen tenminste enkele honderden KMEB bij de ouders en in bijna alle gevallen laat de zorg voor die kinderen zeer te wensen over.

Om die reden gaan wij met het PCC Outreach team naar al die dorpen toe om daar de kinderen op te zoeken en met ouders en dorpsoudsten te werken aan verbetering van de levensomstandigheden van die kinderen.

 

Onderdelen van het Outreach programma zijn o.a.:

  • voorlichting aan een breed publiek, aan dorpsoudsten en aan ouders om vooroordelen over KMEB weg te nemen
  • medicatie tegen epilepsie
  • ondersteuning bij projecten om KMEB in hun eigen levensonderhoud te laten voorzien
  • het oprichten en runnen van Daycare centra in de Districten voor KMEB
  • het verstrekken van hulpmiddelen (bijv. rolstoelen)
  • adviezen over goede bewegingstherapie voor daarvoor in aanmerking komende kinderen
  • het bijeenbrengen van ouders van KMEB (Parent Support Groups) om samen sterker te staan bij de zorg voor hun kinderen
  • etc. etc.

Progress Reports

Meer over de Daycare Centers van PCC Outreach leest u hieronder:

Veel meer en gedetailleerde informatie over Outreach vindt u in de diverse Annual Reports van Outreach:

 

Hoe Outreach te ondersteunen:
U kunt het Outreach programma van PCC  ondersteunen met een donatie of door een maandelijkse bijdrage, graag onder vermelding van “steun voor het PCC Outreach Programma”. Bekijk hier onze bankdetails.