Over ons

De Nederlandse oud-tropenarts Ineke Bosman had ooit een bijzondere droom: het creëren van een veilige en liefdevolle leefomgeving voor verstandelijk (en vaak meervoudig) beperkte kinderen in Ghana. Deze kinderen worden helaas nog vaak genegeerd of zelfs in de steek gelaten, o.a. door de wijdverbreide angst voor “boze geesten”. Door in 1992 de Hand in Hand Community in Nkoranza te stichten, heeft Ineke Bosman haar droom om kunnen zetten in een unieke en zichtbare realiteit! Ineke Bosman is eind 2009 met pensioen gegaan en naar Nederland vertrokken. Albert van Galen heeft sinds 2009, samen met zijn echtgenote Jeannette, vol enthousiasme de algehele leiding van dit prachtige project van haar overgenomen.
Lees verder…

Historie

Het idee om een oecumenische leefgemeenschap te vormen, waar kinderen met een verstandelijke beperking een fijn en veilig leven kunnen leiden, stamt al uit 1990. De oprichters kenden het gruwelijke lot van sommige van deze zogenaamde ‘waterkinderen’. Hier en daar in Ghana geldt nog steeds het traditionele geloof dat kinderen met een verstandelijke handicap het product zijn van een paring van ‘watergeesten’ met de moeders van die kinderen. Geen wonder dat het leven van zo’n kind thuis moeilijk te accepteren is, de familie is doodsbang en de moeders voelen zich ten onrechte schuldig.
Lees verder…

Hand in Hand Community, overview


Beschutte werkplaats

Sinds 2004 heeft Hand in Hand een beschutte werkplaats, destijds opgezet door een vrijwilliger uit Nederland, Ellen Seldenthuis. Het is een plek waar de jong volwassen bewoners en de werkplaatsjongeren samen op nuttige en aangename manier hun dagen kunnen besteden, vakkennis opdoen en waar ze tegelijkertijd ook mooie sieraden en andere producten maken. Onder begeleiding van enkele caregivers werken daar dagelijks zo’n 25 – 30 jongeren, die vooral ook samen heel veel genieten van deze plezierige werkplek, het is er dan ook altijd erg gezellig!
Lees verder…

Hand in Hand Community, vrijwilligers