Beschutte werkplaats

Sinds 2004 heeft Hand in Hand een beschutte werkplaats, destijds opgezet door een vrijwilliger uit Nederland, Ellen Seldenthuis. Het is een plek waar de jong volwassen bewoners en de werkplaatsjongeren samen op nuttige en aangename manier hun dagen kunnen besteden, vakkennis opdoen en waar ze tegelijkertijd ook mooie sieraden en andere producten maken. Onder begeleiding van enkele caregivers werken daar dagelijks zo’n 25 – 30 jongeren, die vooral ook samen heel veel genieten van deze plezierige werkplek, het is er dan ook altijd erg gezellig!

 

De werkplaatsjongeren wonen ong. 9 maanden (soms nog langer) op het terrein van Hand in Hand en gaan meestal alleen tijdens drie korte vakantieperiodes naar hun familie, terwijl enkele jongeren uit Nkoranza elke avond naar huis gaan en ’s morgens weer naar PCC komen.

 

In de beschutte werkplaats zijn drie aparte kleine afdelingen, nl. een ruimte waar kettingen, armbanden, sleutelhangers etc. worden gemaakt, een ruimte waar een 6-tal jongeren op mooie, traditionele weefgetouwen prachtige stoffen weven (kente) en tenslotte een naaiatelier, waar allerlei producten zoals tassen, I pad hoezen, schorten, sjaals, tafelkleden en placemats worden gemaakt, o.a. van de door de jongeren geweven stoffen! Het zijn allemaal heel mooie producten! Alle deze sieraden en andere producten worden in een winkel op het terrein van Hand in Hand in Ghana verkocht en daarnaast ook via een verkooppunt in Nederland / Europa. De opbrengsten van de verkoop komen natuurlijk ten goede aan Hand in Hand.

 

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Werkplaatsjongeren

Al deze jongeren hebben nog familie, die naar hen omkijkt en die in de buurt van Nkoranza woont of wat verder weg. De meeste van deze jongeren verblijven het grootste deel van het jaar bij Hand in Hand, zij gaan meestal alleen  in de vakantieperiodes naar huis en zelfs dan niet altijd, dat hangt er van af of de familie hen wil komen ophalen.
Al deze jongeren krijgen  een zinvolle dagbesteding in de beschutte werkplaats, waar ze ook vooral ook heel veel plezier met elkaar en met de caregivers hebben.
Lees meer…

 

Verkoop producten

In de beschutte werkplaats worden fraaie producten gemaakt.
Op de weefafdeling hebben we mooie, traditionele weefgetouwen, waar onze jongeren traditionele stroken weven(kente), die o.a. verwerkt worden tot sjaals, tassen, etuis of tassen. Op de kralenafdeling wordt een breed assortiment aan producten gemaakt, zoals kettingen, armbanden, sleutelhangers. In de naaikamer worden van stukjes Afrikaanse stoffen of Kente producten tassen, I pad hoezen, schorten, etuis, tafelkleden en placemats etc. gemaakt.
Lees meer…