Een memorabele kersttijd in PCC – Hand in Hand

 
Een memorabele kersttijd in PCC – Hand in Hand

 
Uit de terugblik van Mr. Nice Story (zie AC dec. 2021) was al duidelijk dat de periode rond Kerst en Oud & Nieuw in PCC – Hand in Hand in 2021 heel speciaal was en wij kunnen dat alleen maar beamen.
 
Mr. Baffo
Vlak voor kerst begon het feest al met de terugkeer van Baffo in PCC na zijn zware operatie van eind november! Baffo heeft die operatie gelukkig prima doorstaan en na een periode van rust en herstel kwam hij op 21 december voor het eerst weer naar Hand in Hand waar hij heel feestelijk werd ontvangen.
 
Tijdens het warme welkom zagen wij bij de altijd zo nuchtere Baffo zelfs een traantje van geluk opborrelen! Onze Community is, zo blijkt, niet alleen maar een plaats om te werken, bovenal is het ook één grote en hechte familie en de (tijdelijk) verloren zoon Baffo werd door iedereen zéér hartelijk in de armen gesloten!
Wat een vreugde.
 
Kerst en Oud & Nieuw
Alhoewel het feestelijke programma van PCC rond Kerst veel elementen kent die al wat langer bekend zijn was het dit jaar toch weer een beetje anders en heel verrassend.
Op Kerstavond kwam een koor uit een dorp in de buurt met een stijlvolle dansgroep van jonge meisjes ons helemaal in de goede stemming brengen.
 
Dat werd de volgende dag, op 1e Kerstdag, op een speciale manier voortgezet tijdens een kerkdienst in onze openluchtkerk onder leiding van een team van de Fountain Gate Chapel uit Techiman. Zij hadden voor deze gelegenheid zelfs hun internationale coördinator meegenomen, de man die het werk van alle meer dan 300 Fountain Gate Chapels van over de hele wereld coördineert. Het werd een prachtige kerstviering tot vreugde van al onze kinderen.
 
Ook de komst van Father Christmas en het kerstspel in de dagen daarna waren feestelijk als vanouds en heel aansprekend, met dit keer de jongste bewoner Matthew als het kindje Jezus in de stal.
Maanden van voorbereiding werden beloond met een prachtige opvoering, uitgevoerd door vrijwel alle bewoners met de caregivers. Kijk maar naar de foto’s.
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
PCC wordt steeds bekender
Wat dit jaar Kerst + Oud & Nieuw heel bijzonder maakte, waren de vele bezoeken van mensen van dichtbij en ver weg, die allemaal naar PCC kwamen om geschenken te brengen, als ware zij de Wijzen uit het Oosten.
Wij ontvingen groepen uit Sunyani, Techiman, Nkoranza, Wenchi en zelfs Accra en Kumasi, de laatste groep kwam zelfs met 2 Queen Mothers naar PCC. En zij kwamen niet alleen op bezoek, zij brachten ons veel geschenken (vooral zakken rijst, olie, frisdrankjes etc. etc.) en drie groepen hadden zelfs een volledige maaltijd voor alle bewoners en caregivers laten bereiden en meegenomen.
 
Wij zijn uiteraard heel dankbaar voor al deze geschenken, maar vooral ook voor het feit dat steeds meer mensen uit heel Ghana het werk van PCC blijken te kennen, dat werk waarderen en ondersteunen. Een positieve golf die wij al jarenlang stimuleren en die nu effect lijkt te sorteren!
Geweldig met het oog op de toekomst van onze Community in Ghana!!
 
Eén geschenk was iets minder welkom
Met alle bezoekers is waarschijnlijk op enig moment helaas ook een ongenode gast naar binnen gekomen, nl. het omikron virus.
Het was wellicht onvermijdelijk dat corona ooit PCC – Hand in Hand zou bereiken en dat is dus nu gebeurd.
Gelukkig raakte maar een klein aantal personen hier besmet en wij zijn erg blij en dankbaar dat niemand ernstig ziek is geworden.
Nu, twee weken later, lijkt het probleem alweer helemaal achter de rug!
 
Dat past bij het beeld van omikron besmettingen in de rest van de wereld.
Ghana kent momenteel weliswaar meer infecties dan enkele maanden geleden, maar er zijn veel minder ernstig zieke patiënten.
 
Tot slot
Er zijn dus veel redenen voor vreugde en dankbaarheid en zo kijken wij dan ook, samen met Mr. Nice Story, terug op Christmas 2021.
 
Wij wensen al onze lezers een heel gelukkig en gezond 2022 toe!