Zijn er nog zekerheden tegenwoordig?

Wat is er tegenwoordig nog zeker, waar kun je altijd van uit blijven gaan?

Vijftig jaar lang bestond er tussen de buurlanden Cuba en de USA geen normale relatie en wat gebeurt er in december 2014? Geheel onverwacht vallen Obama en Castro elkaar (figuurlijk) in de armen!
In de kersttoespraak van de paus richting zijn Curie kardinalen verwacht je een mooie overweging n.a.v. de geboorte van Jezus in Bethlehem, maar het werd een stevig verhaal over stoute kardinalen, wie verwacht dat nu?
En wie dacht dat Zwarte Piet altijd zwart was, die ziet plotseling Zwarte Piet in alle kleuren van de regenboog langskomen. Weg zijn je zekerheden.
 
Is er dan niets meer zeker in deze wereld, kun je dan nergens meer vanop aan? Ja, gelukkig wel! In deze snel veranderende tijden is er nog één onwrikbaar ankerpunt en dat is de viering van Kerst en Oud & Nieuw in PCC – Hand in Hand, dat feestelijke programma staat zo vast als een huis op een rots.
Het begint op Kerstavond met de Frafra groep, leden van een stam uit Noord Ghana. Zij brengen ons muziek, liederen en dans en met hun opzwepende ritmes verblijden zij iedereen. Dan weten wij: het is weer zover, het Kerstfeest is aangebroken!
Op 1e Kerstdag komt vervolgens traditiegetrouw good old Father Christmas langs, met kleine maar welkome geschenken voor iedereen. Een oude wijsheid blijkt nog steeds op te gaan: een kinderhand is gauw gevuld, het gaat vooral om het royale gebaar en het fijne gevoel! En Father Christmas Yaw Peter geniet ingetogen maar volop van zijn verantwoordelijke taak. 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Het onbetwiste hoogtepunt van alle festiviteiten vindt plaats op 2e Kerstdag. Maanden van oefenen met talloze repetities en vele uren van voorbereiding en aankleding gaan er aan vooraf, maar dan is het eindelijk zover: het Kerstspel van de kinderen wordt op onnavolgbare wijze opgevoerd voor alle verzamelde gasten! Dit jaar neemt tot verrassing van velen Tettey de rol van Jezus op zich en hij doet dat op geheel eigen wijze, enigszins ingetogen maar met een stralende blik. Het kerstspel is een groot succes en de middag wordt nog mooier door de prachtige liederen van het PCC Christmas Choir, zij zingen bijna net zo mooi als destijds de engelen in de 1e Kerstnacht in Bethlehem!
 
Na zoveel hoogtepunten met Kerst volgen er een paar rustige dagen, maar dan is het alweer snel tijd voor nieuwe hoogtepunten met oude zekerheden: het Bonfire op Oudejaarsavond en de Nieuwjaarsparty op 1 januari. Wij ontsteken het vreugdevuur omdat we kunnen terugkijken op alweer een jaar vol zegeningen voor PCC. Alle bewoners van PCC zijn in de ban van de metershoge vlammen en doen af en toe een stapje terug voor de hitte die daarbij vrijkomt.
Wij warmen ons aan dit vuur en gaan zo vol energie en hoop het nieuwe jaar in. De party op Nieuwjaarsdag sluit als altijd alle festiviteiten af. Dat feest wordt voorafgegaan door een zo mogelijk nog mooier festijn, nl. het moment dat alle kinderen met hun fraaie nieuwe kleren (met dank aan Vlisco) prachtig opgemaakt en/of met zonnebril uit hun huizen naar buiten komen, want bij de eerste dag van het nieuwe jaar horen nieuwe kleren! Ook dat is zeker!
Vermoeid door alle drukte maar zeer voldaan keert onze Community langzaam maar zeker weer terug naar het normale leven. Inmiddels is het 2015 geworden, Happy New Year!
Heb jij ook zo’n behoefte aan houvast en zekerheden in je leven? Boek dan nu reeds voor een verblijf in Hand in Hand rond Kerst 2015. Het zal ook dan weer een onvergetelijke feestweek worden, dat is zeker!