Yaw Hillal

Geboren: 1990
Sponsor(s): Danielle Trigg, Family Trigg from UK, Goedvolk from Holland
 
Sinds maart  2009 woont Yaw Hillal in onze Community. Hij kwam over uit het Holy Family Hospital in Techiman, waar hij 3 maanden lang opgenomen was geweest, nadat hij eind 2008 op straat was gevonden.
Bij aankomst in het ziekenhuis bleek dat zijn genitaliën door onbekenden op gewelddadige wijze gedeeltelijk waren verwijderd, met ernstige bloedingen als gevolg.
Gelukkig herstelde hij van de verwondingen en omdat onbekend was waar hij vandaan kwam, werd een groot beroep op Hand in Hand gedaan om deze autistische, slechtziende en nauwelijks sprekende jongeman met een forse verstandelijke beperking een veilige plek te bieden.
Overigens, een paar jaar later kwam er bij toeval iemand in Hand in Hand op bezoek, die wist te vertellen dat Yaw Hillal uit een dorpje in Noord-Ghana afkomstig zou zijn, maar verder dan dit verhaal zijn we nooit gekomen.
 
Yaw kan slechts enkele eenvoudige zinnen uitspreken, hij leeft vooral in zijn eigen wereld en behoort tot de bewoners van PCC die het liefst op de achtergrond blijven.
En alhoewel hij weinig zegt, kun je hem wel zien glimlachen of verstoord kijken, gelukkig lijkt hij heel tevreden met zijn vaste ritme van af en toe wandelen, elke ochtend een veilige plek in de ruimte voor de autistische bewoners, ’s middags een rustig hoekje opzoeken in het zwembad en tussendoor veel, vooral veel eten!