William of Orange

Geboren: +-2016

Sponsoring: fam. Agema en fam Zitman- de Smit (beide Nederland)

 

William of Orange kwam naar PCC in juni 2018, hij was toen 2,5 jaar oud. We zagen hem en zijn moeder toen zij naar PCC kwamen vanuit het noorden van Ghana. William was erg ondervoed en mentaal beperkt, terwijl zijn moeder ook nog borstvoeding gaf aan een andere baby, die ook ondervoed was. Deze moeder heet Lydia en had nog twee kinderen, maar geen baan, geen echtgenoot en geen familie om haar te helpen. Sommige van de caregivers smeekten ons om haar en de kinderen te helpen. Nadat we de situatie goed hadden geëvalueerd en onze verwachtingen voor Lydia en de ondervoede kinderen overwogen hadden, hebben we besloten om William als bewoner van PCC te accepteren.

Tegelijkertijd hebben wij Lydia een baan in PCC aangeboden als schoonmaakster. Ze was erg verbaasd en extreem blij.

 

Bij toeval kwam William op de dag bij ons aan dat wij net een Oranje feest in PCC hadden georganiseerd omdat Joe Emma zou vertrekken voor zijn trip naar Holland in juni 2018. Daarom heet hij William of Orange!

Ondanks zijn ernstige beperking is William een echte verschijning hier in PCC met zijn prachtige lach, interesse in dingen. Hij doet zijn best om met activiteiten mee te doen en fysio helpt ook goed voor hem.