Vreugde in PCC – een nieuwe look en nieuwe bewoners!

 

Vreugde in PCC…

 

Soms ben je zo gewend aan je omgeving dat je nauwelijks beseft dat het ook wel (een beetje) anders zou kunnen.

Het centrum van PCC, waar de meeste activiteiten in onze Community plaatsvinden en waar 3 x per dag alle bewoners van hun eten genieten, ziet er al jarenlang hetzelfde uit en niemand miste er iets.

 

Totdat…… wij weer een aanbod kregen van Miriam Kerkhof. Ruim 12 jaar geleden had zij tijdens diverse bezoeken onze centrale keuken en de Summer school al met prachtige muurschilderingen verlevendigd en nu kwam zij naar PCC voor een volgende klus: muurschilderingen aanbrengen in het centrum van PCC en tevens het vernieuwen van de enigszins beschadigde schilderingen op de muren van de centrale keuken.

 

Niemand had enig idee wat Miriam wilde gaan maken, maar veel bewoners volgden wel vol verwachting haar tekenende hand.

 

Wat is het toch een gave als je met een paar simpele lijntjes plotseling allerlei figuren tot leven kunt roepen om deze daarna met allerlei kleuren nog veel mooier te maken! En Miriam heeft die gave!!

 

Wij hadden haar gevraagd om aan te sluiten bij de figuren uit de diverse tekenfilms die de kinderen elke avond voor het slapengaan in onze TV-room bekijken en bewonderen, zoals Lion King, Jungle Book en Kirikou (en mocht je die laatste figuur niet kennen: zoek maar eens op internet! Deze Afrikaanse (!) tekenfilmfiguur is heel erg populair bij onze kinderen).

 

Enkele bewoners hadden zich al snel en spontaan aangemeld om mee te werken, want zij wilden ontzettend graag helpen bij het inkleuren. En zie, al hun inspanningen hebben, samen met die van Miriam, geleid tot een werkelijk prachtig resultaat.

 

Kijk maar naar de foto’s en geniet…. of, nog beter, kom naar PCC en word zelf ook blij van die schitterende muurschilderingen en van het gevoel van vrolijkheid dat daardoor ontstaat!

PCC is weer een stukje mooier geworden! Dank je wel, Miriam!

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Drie nieuwe bewoners

 

Wij zijn niet alleen blij geworden van de mooie nieuwe muurschilderingen, maar zeker ook door de komst van 3 nieuwe bewoners in PCC!

 

Uit Kumasi Children’s Home zijn 2 nieuwe permanente bewoners naar PCC toegekomen, nl. het dove meisje Hannah (zij is ongeveer 15 jaar oud) en de kleine Markus (hij is ong. 9 maanden oud).

Markus heeft een vertraagde ontwikkeling, daarnaast ook spasmen en epilepsie, waarschijnlijk allemaal het gevolg van hersenbeschadigingen rond de geboorte.

 

In februari zijn Hannah en Markus naar PCC gekomen, nadat Joe Emma, Baffo en ik in januari een bezoek aan KCH hadden gebracht en daar afspraken over hun komst hebben gemaakt.

 

Deze 2 nieuwe bewoners zijn gelukkig heel enthousiast ontvangen door alle bewoners en caregivers. Zij proberen nu langzaam maar zeker te wennen aan hun nieuwe leefomgeving, hun nieuwe “familie” en dat lukt elke dag een beetje beter. Welkom in PCC, Hannah en Markus, welkom thuis!

 

Ook kwam er een meisje van ong. 15 jaar naar de beschutte werkplaats, vanuit Duayaw Nkwanta. Zij heet Mabel en heeft een milde verstandelijke beperking en epilepsie. Voor haar was het slechts kort wennen in onze werkplaats bij het samenwerken met alle andere werkers daar en al snel blijkt zij het heel erg naar haar zin te hebben in onze Community!

Wij wensen Mabel een goede en leerzame periode in PCC toe!

 

Zo is er weer voldoende reden voor blijdschap in PCC – Hand in Hand. Dat het heel 2024 zo door mag gaan, dat zou werkelijk prachtig zijn!