Vier nieuwe bewoners in PCC

 
Grote blijdschap in PCC, want wij hebben eind oktober 4 nieuwe bewoners mogen verwelkomen!

Eerder die maand bezochten Baffo, Jeannette en ik Kumasi Children’s Home (KCH) en daar hebben wij deze 4 kinderen voor het eerst gezien.
Het is altijd moeilijk om te beslissen welke kinderen voor een transfer naar PCC in aanmerking komen (en vooral ook welke niet!), want er zijn nog aardig wat andere kinderen met een beperking in KCH en in KCH is men in feite niet ingesteld op goede zorg voor deze kinderen.
Echter, vier kinderen erbij is voor PCC al een stevige uitbreiding en wij denken dat deze 4 het meeste van een transfer naar PCC kunnen profiteren.
 
Wie zijn dan die 4 nieuwe bewoners?
 
Wel, allereerst zien wij Blessing, een klein meisje van ongeveer 4 jaar, die niet kan praten, maar wel veel begrijpt en prachtig kan glimlachen. Blessing heeft ongeveer 1 jaar in KCH gewoond, nadat zij ergens in de buurt van de Universiteit in Kumasi in de struiken gevonden was. Sinds kort kan zij een klein beetje lopen, nog maar een paar stappen, het gaat nog niet soepel. Zij doet haar naam wel eer aan, want zij maakt iedereen blij, een echte Blessing voor de Community!
 
Iets ouder dan Blessing is Jonathan, nl. ong. 4 – 5 jaar. Jonathan is in zijn jonge leven niet één keer, maar zelfs al twee keer verlaten! Na zijn 1e opname in KCH is hij in 2015 door een paar Ghanese ouders geadopteerd, maar die brachten hem 3 jaar later weer terug, omdat hij hyperactief en autistisch is en dat konden de adoptieouders niet aan.
Jonathan is inderdaad een zeer beweeglijk ventje met duidelijk autistische kenmerken, hij doet in zijn gedrag erg aan Solomon denken. De eerste dagen in PCC zagen wij hem overal waar eten te halen was, bijv. in de keuken of zelfs in de winkel, waar hij op de planken klom om een pak koekjes te veroveren dat hij daarna voor geen prijs meer wilde afstaan!
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
De volgende nieuwe bewoner is Tobias, naar schatting 8 – 9 jaar oud, met een zwaardere verstandelijke beperking en lijdend aan epilepsie. Hij was eerder in 2018 in Kumasi bewusteloos aangetroffen.
Tobias kan niet spreken, ziet er kwetsbaar uit en is ondanks medicatie (nog) niet vrij van epileptische aanvallen. Aan zijn reacties kun je zien dat hij het tot nu toe niet gemakkelijk heeft gehad in zijn jonge leven. Wij zullen ons best doen om hem een veilig en warm thuis te geven en hopen dat hij daardoor helemaal kan opbloeien.
 
De laatste nieuwe bewoner is Rachel Esi, zij is ongeveer 13 jaar oud en heeft een milde verstandelijke beperking. In 2017 was zij in een dorpje ten westen van Kumasi door spelende kinderen aangetroffen, blijkbaar was zij daar door haar familie achtergelaten. Daarna is zij een half jaar “zoek” geweest en uiteindelijk weer gevonden, niemand weet wat er in die tussentijd met haar gebeurd is….
Rachel kan een beetje spreken en begrijpt gelukkig ook het een en ander als er iets tegen haar gezegd wordt. Zij kan ook goed met andere kinderen spelen.
Tijdens haar eerste dagen in PCC was zij schuchter en keek zij vooral verbaasd om zich heen, maar na twee dagen brak de glimlach op haar gezicht door en werd zij steeds blijer. Zij voelt zich duidelijk al snel thuis, het komt wel goed met Rachel in PCC!
 
Zo is PCC weer 4 nieuwe bewoners rijker!
Wij zijn blij met hun komst en hopen dat zij nog vele jaren kunnen genieten van het goede leven, de bescherming, de liefde, de vrijheid en de blijdschap in PCC.
 
Een hartelijk Akwaaba voor Blessing, Jonathan, Tobias en Rachel!