Twee nieuwe kinderen erbij!

Het nieuwe jaar begint goed.

Het is ook niet zomaar een nieuw jaar, nee, 2017 is een heel bijzonder jaar, het jaar van het 25-jarig bestaan van onze Community. Het Zilveren Jubileum!
En dat zullen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan, zeker niet. Maar daarover later meer.
 
Het jaar begint goed, omdat er aan het begin van dit Jubileumjaar 2 nieuwe kinderen bijgekomen zijn, nl. Solomon, een jongentje van ongeveer 3 jaar oud en Sara, een meisje van ongeveer 9 jaar oud.
Op 11 januari zijn zij vanuit Kumasi Children’s Home (KCH) naar PCC gekomen. In oktober jl. hadden Baffo, Jeannette en ik daar een bezoek gebracht. Wij weten inmiddels dat er in kindertehuizen zoals KCH geen aandacht is voor kinderen met een beperking, men is daar vooral ingesteld op “normale”  kinderen die om de een of andere reden geen thuis meer hebben.
 
Sara is een paar jaar geleden op straat aangetroffen toen ze als kind rondzwierf in de buurt van de immens grote Kejetia markt in Kumasi. Ouders of familieleden werden nooit gevonden en dus werd zij naar KCH gebracht.
Sara is autistisch en heeft epilepsie. Zij gaat het liefst haar eigen gang en dat werd in KCH niet helemaal begrepen. Daardoor had zij het in dat tehuis bepaald niet gemakkelijk, zo hebben wij met eigen ogen kunnen zien. Zij zwierf rond over het terrein, zelfs haar eten werd buiten het woongebouw voor haar neergezet en zij had zij daar een eenzaam en verdrietig bestaan.
Omdat diverse Europese vrijwilligers probeerden haar voorzichtig en vriendelijk te benaderen en een goede tijd te geven heeft zij een voorkeur voor Europeanen ontwikkeld. Diverse van die vrijwilligers hebben ook voor haar opname in PCC gepleit. En nu is zij hier en het voelt goed als zij onmiddellijk onze hand pakt en met ons rondloopt alsof wij elkaar al jaren kennen.
Sara, wij hopen dat jij hier vol liefde en warmte zal kunnen leven en net als de Bijbelse Sara heel oud mag worden.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Solomon is een lief klein jongentje van ongeveer 3 jaar oud, die wel kan lopen, maar niet praat en die ondanks zijn 3 jaar alleen nog maar vloeibaar voedsel eet d.w.z. met de fles. Daar gaan we aan werken.
Solomon is opvallend veel bleker dan de meeste Ghanezen, hij wordt bij zijn binnenkomst hier in PCC dan ook al snel als “obruni” (=blanke) betiteld.
Solomon is als baby van een paar weken oud op een markt in een dorpje (Manso Agroyesum) in Central Region achtergelaten. Aanvankelijk werd hij in een pleeggezin geplaatst, maar toen men constateerde dat hij verstandelijke beperkingen had, is hij naar KCH overgeplaatst en nu, weer een jaar later, komt hij dus naar PCC.
Wij zien een klein jongentje met een serieuze en soms wat angstige blik, we hebben hem nog niet veel zien lachen. Ongetwijfeld heeft hij tijd nodig om te wennen, want zo’n beetje alles in zijn leven is met zijn komst naar PCC veranderd en wij zullen hem graag alle tijd geven om zich hier thuis en welkom te voelen.
 
Met de komst van Sara en Solomon naderen wij al aardig het aantal van 100 bewoners van PCC, het zijn er nu 95. En wie weet wat dit jubileumjaar nog meer voor ons in petto heeft?
 
Sara en Solomon genieten inmiddels al volop van het zwembad, zij toonden geen enkel teken van koudwatervrees. Maar ja, koud water hoef je hier dan ook niet te verwachten….. Van harte welkom, Sara en Solomon en veel geluk in PCC!