Thera de Graaf

Vrijwilliger van januari tot april 2012
Mijn ervaring @ PCC in Ghana, ik heb daar van januari tot april 2012 vrijwilligerswerk mogen doen!
Na een lange busrit aangekomen op de compound word je gelijk hartelijk ontvangen door iedereen die in de buurt is! Dit voelt gewoon als thuis komen… Voor mij een heerlijk gevoel!
 
Zodra je wakker bent, kom je al in vrolijke stemming, je hoort overal kindergeluiden, en zodra je omhoog loopt zijn er altijd wel een paar kinderen die op je af komen vliegen, zoals Moses en Jerry Ema, of Mabel Amma Bosman, zo als ze dat zelf altijd zo mooi zegt! Dit iedere morgen, keer op keer, dat is toch een fantastisch begin van je dag!
 
Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om met de kinderen van PCC te werken, of dat nu is met Tettey, die ik probeer te helpen met het leren lopen, Jerry Ema, die helemaal gek is op rekenen en spelletjes waarbij hij na moet denken, Yaw Balloon, waarmee ik iedere dag een half uurtje mag dansen of mijn grootste vriend Joshua, die ik mede door een andere vrijwilligster gebaren heb mogen aan leren, zodat hij beter begrepen wordt en zich een beetje verstaanbaar kan maken. Het zijn kleine dingen voor ons, maar voor die kids is het zo belangrijk!!
 
Ik vond het prachtig om te zien hoe ook grotere jongens een kans krijgen zoals Kwame Evans, Charles en Latif, zij werken o.a. in de weef hal en maken de mooiste dingen. Ook zij houden van een beetje aandacht, een praatje of een knuffel op zijn tijd, dat tovert al een big smile op hun gezichten waarvan je zelf ook weer helemaal gelukkig wordt! Dit geldt natuurlijk ook voor de kids die de sieraden maken!
 
En dan was er nog een speciale groep voor mij, de groep met autistische kinderen, stuk voor stuk prachtige mensen, die vaak moeilijk te benaderen zijn, maar als ze je eenmaal vertrouwen, wauw dan gaat er een wereld voor jou en hen open, alleen maar door iedere dag een half uurtje met ze te dansen, of een aai over de bol. Bijzonder wat zo iets al met iemand kan doen!
 
Ik wil PCC – Hand in Hand super bedanken! Medaasi Paa, voor de kans die ik gehad heb om naar Ghana te komen en een stukje van mijn droom te kunnen verwezenlijken.
En voor iedereen thuis geldt: als u ooit de kans krijgt om aan zo’n mooi project mee te werken, dan zeg ik: doen! Je bent niet alleen goed bezig, het is ook zeer leerzaam, en zeker de moeite waard!!
 
Bedankt PCC, alle kids, medewerkers, Carlijn, Bob, Ineke, Ab en Jeannette voor een onvergetelijke tijd!!
Hoop dat jullie nog veel plezier zullen hebben van de siëstaroom
 
Liefs van Thera de Graaf