Terug van weggeweest!

 
Door de “Storm in Nederland” (zie de vorige Albert’s Corner) en door corona heeft het een tijdje geduurd voor ik weer naar Ghana en PCC kon afreizen

, veel langer dan gedacht, maar op 1 juli was het eindelijk weer zover!
 
Na twee dagen reizen was het geweldig fijn om hier in PCC – Hand in Hand aan te komen, de ontvangst was zo mogelijk nog enthousiaster dan voorheen. Dat bleek uit het warme “Welkom” plakkaat bij de gate, maar nog veel meer uit de vele spontane en hartverwarmende omhelzingen van de PCC bewoners en caregivers.
 
Omdat de meesten van jullie momenteel niet in staat zijn om naar Ghana te reizen, hoe graag je dat wellicht ook zou willen, zal ik proberen te beschrijven wat mij hier zoal opvalt.
 
Linda
De bewoners zien er vrijwel allemaal goed uit en er wordt gelukkig nog steeds veel plezier gemaakt en gelachen, een goed teken.
Ik ben speciaal even naar Linda toegelopen, omdat zij onlangs met een delegatie van PCC en Outreach voor een dagje teruggegaan is naar haar dorp. Wij hadden daar een dorpsbijeenkomst georganiseerd met de chiefs, met de familie van Linda en met veel andere mensen uit het dorp. Het doel was hen zo mogelijk een andere visie op mensen met een beperking bij te brengen. Het werd een emotionele en succesvolle bijeenkomst, o.a. door een aangrijpende speech van de vader van Linda!
 
Summerhut staat weer
De Summerhut die bij de storm in Ghana in april instortte onder het gewicht van een omgevallen boom is gelukkig weer herbouwd en ….. de omgevallen bomen (het waren er twee vlakbij elkaar) zijn inmiddels tot houtskool verwerkt, voor gebruik in de keuken!
Zo komt er toch nog iets goeds uit zo’n tegenslag voort, vrij naar Johan Cruyff: “elk nadeel heb z’n voordeel”!
 
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Daycare Nkoranza
De Daycare in Nkoranza, die in januari 21 de poorten opende, is een groot succes! Er komen inmiddels zo’n 15 – 20 kinderen met een beperking uit Nkoranza  gedurende 5 dagen per week naar deze DC en de kinderen plus hun ouders zijn erg enthousiast!
Het is dan ook een prachtige faciliteit en er heerst een prima sfeer onder leiding van het Outreach team en onze 2 ervaren caregivers Gertrude en Vivian.
 
Sara ziek
In PCC is er altijd wel een kind ziek, deze keer is dat Sara met een forse ontsteking aan haar been. Prima te behandelen ….. als zij de geneesmiddelen wil innemen ….!? En dat is een hele opgave. Iedereen doet zijn best en het gaat gelukkig al een stuk beter.
 
Muziek
Elke ochtend na het ontbijt van de kinderen wordt voor het deur van ons huis met behulp van drums heerlijke Ghanese muziek gemaakt door een aantal caregivers en een grote groep kinderen. Op die manier is ontbijten met een kopje koffie uiterst plezierig! Wees niet jaloers, want ik geniet ook voor jullie!
 
Verzoeken om kind over te nemen
Bijna zonder uitzondering komen de eerste dagen na mijn aankomst ouders of anderen met een kind met beperkingen naar PCC toe om te vragen of wij alsjeblieft dat kind in PCC willen opnemen, dat was deze keer ook zo. Uiteraard kunnen wij niet al die verzoeken “zomaar” honoreren, ook deze keer gaan wij eerst samen met andere instanties bekijken of wij dit gezin kunnen helpen om thuis goed voor hun kind te zorgen.
 
Slot
Tot hier voor nu, al is er nog zoveel meer te vertellen, PCC met alle bewoners is een never-ending-story!
Ik ben in ieder geval heel blij dat ik hier weer kan zijn en mijn bijdrage kan leveren en hoop van harte dat jullie meegenieten van de verhalen en foto’s uit PCC.