Storm in PCC en een andere storm in Nederland

Storm in PCC en een andere storm in Nederland

 
Storm in Ghana
 
Net als alle andere jaren is ook dit jaar na de droge tijd de regentijd weer begonnen en meestal gaat het dan flink tekeer als de eerste regenstormen en onweersbuien losbarsten.
Zo ook dit jaar.
 
Op zaterdag 10 april barstte zo’n storm los boven Nkoranza en PCC en toen de schade de volgende dag werd opgenomen bleek die aanzienlijk:
de muur rondom PCC was op diverse plaatsen beschadigd door vallende takken en omgewaaide bomen en een Summerhut dichtbij de gastenverblijven was getroffen en zwaar beschadigd door een omgevallen boom. Last but not least was de hoofleiding van het elektriciteitsnetwerk naar ons terrein toe geraakt en diverse stroomdraden waren daarbij door takken en een vallende boom gebroken.
 
Gevolg: geen elektriciteit voor PCC, dus ook geen licht en dat duurde dit keer 2 dagen lang, totdat de leiding eindelijk gerepareerd kon worden.
 
Schade was er trouwens niet alleen in PCC, maar ook aanzienlijk in Nkoranza en de omliggende dorpen.
 
Zo heeft de natuur ons zijn grote kracht weer eens laten zien en ons allen erop gewezen dat zomaar, uit het niets, een storm kan losbarsten waarbij wij alleen maar kunnen schuilen en afwachten tot de storm weer gaat liggen.
Dat was eeuwen geleden zo, dat is nog steeds zo.
 
Een stormachtige periode in Nederland
 
Dit keer ook een wat persoonlijker bericht, want in maart jl. kwam het leven van Jeannette en mij plotseling in een stormachtiger periode terecht, toen geheel onverwacht bij Jeannette een zeer verdachte tumor in haar buik ontdekt werd. Iedereen die dit wel eens heeft meegemaakt weet wat er dan met je gebeurt.
 
Plotseling veranderde ons hele toekomstperspectief en daarna wisselden dagen van optimisme, verdriet en spanning elkaar in hoog tempo af.
In het geval van Jeannette heeft de storm 5 weken geduurd voordat hij eindelijk ging liggen na een grote buikoperatie op 14 april.
 
Wij stonden er tijdens deze storm in ons leven zeker niet alleen voor, dat hebben wij wel ervaren! Het is niet voor te stellen hoeveel mensen op allerlei manieren met ons hebben meegeleefd, dat gaf ons een geweldig warm gevoel.
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Zowel in Ghana als in Europa hebben veel mensen een kaarsje voor Jeannette aangestoken. Tevens werd zij tijdens de operatie gedragen door een wolk van gebeden en was zij omringd door een muur van liefde.
Daar kan geen storm tegenop en die is inmiddels dan ook weer helemaal gaan liggen! Halleluja.
De operatie is namelijk goed verlopen en Jeannette zit inmiddels in de herstelfase.
 
Tijdens de operatie is bij Jeannette o.a. een tumor met een gewicht van 1,1 kg. en een doorsnede van 15 cm. verwijderd.
In tegenstelling tot de verwachting van de specialisten en tot hun grote verrassing en verbazing is bij de onderzoeken van de tumor geen enkele aanwijzing voor een kwaadaardige aandoening of voor uitzaaiingen gevonden. Wat een wonder! Wat een enorme geruststelling voor ons.
 
Grote dankbaarheid overheerst bij ons, God heeft zijn vleugels over Jeannette uitgespreid en haar beschermd tegen alle gevaren!
In het ziekenhuis bleken zelfs een tweetal heiligen naast Jeannette te staan (zie foto)!
 
Na deze zware storm kwam er ook nog eens een lichtere storm achteraan, toen bleek dat Jeannette tijdens de opname corona (…!) had opgelopen, hoe vervelend!
Na haar ontslag uit het ziekenhuis bleek 4 dagen later dat ik ook met corona besmet was geraakt, tijdens de zorg voor Jeannette thuis…..!
Gelukkig lijkt het erop dat de corona infectie bij ons allebei mild verloopt.
 
In PCC hebben ook veel kinderen een stormachtige periode in hun leven gekend voordat zij uiteindelijk in PCC een beschut plekje vonden. In onze Community, die met trots de naam Peace of Christ Community draagt, worden zij uit de wind gehouden en in het licht geplaatst.
 
Stormen kunnen in ieders leven opsteken, maar gelukkig gaan de meeste stormen ook weer liggen.
Wij hopen dat jullie dat ook mogen ervaren als je onverwacht middenin een zware storm terecht komt, net zoals Jeannette en ik dat in de afgelopen periode hebben meegemaakt.
 
Wij hebben de kracht van de Ghanese wijsheid ervaren:
“Onyame bekyere” = God will provide!