Stephen

Geboren: 2004
Sponsor(s): Alexis Azzam – Day, USA.

 

Stephen is in juni 2006, toen hij ongeveer 2 jaar oud was, achtergelaten. Hij is toen naar Kumasi’s Childrens Home gebracht voordat hij in 2008 naar Hand in Hand kwam. Hij kon niet praten, had o.a. klompvoeten en was erg depressief. Het bleek dat hij heel vaak genegeerd was en door zijn fysieke beperking als een mindere gezien werd. Het leven van Stephen is zeker veranderd doordat hij in 2008 naar PCC is gekomen.

Hij is inmiddels groot geworden en veranderd in een jongeman. Hij praat goed Twi en Engels en gaat naar school. Hij heeft succesvolle operaties aan zijn voeten en knieën gehad en kan daardoor nu rechtop lopen met krukken en dat doet hij erg snel. Hij doet vaak mee met voetbal. Dit komt zeker door alle fysiotherapie die hij heeft gekregen. Hij houdt veel van aandacht en praat graag met bezoekers.

Stephen rijdt graag op een driewieler-fiets en kan zo ook naar het dorp gaan.

 

Soms vindt Stephen het moeilijk om met zijn beperkingen om te gaan. Hij wil in de toekomst graag zelfstandig zijn en een baan vinden, liefst als elektricien.

Dit zal voor hem hopelijk haalbaar zijn, maar dan moet hij eerst leren hoe het is om volwassen en zelfstandig te zijn en leren zijn verantwoordelijkheden te nemen. We hopen heel erg dat wij hem hier goed bij kunnen helpen.