Solomon

Sponsoring: Agogo fonds, Holland;  Elizabeth Atfield, Engeland; Sronko Diaries Ghana

Solomon is een lief klein jongetje van ongeveer 3 jaar oud, die wel kan lopen, maar niet praat en die ondanks zijn 3 jaar alleen nog maar vloeibaar voedsel eet d.w.z. met de fles. Daar gaan we aan werken.
Solomon is opvallend veel bleker dan de meeste Ghanezen, hij wordt bij zijn binnenkomst hier in PCC in januari 2017 dan ook al snel als “obruni” (=blanke) betiteld.
Solomon is als baby van een paar weken oud op een markt in een dorpje (Manso Agroyesum) in Central Region achtergelaten. Aanvankelijk werd hij in een pleeggezin geplaatst, maar toen men constateerde dat hij verstandelijke beperkingen had, is hij naar Kumasi Children’s Home overgeplaatst en nu, weer een jaar later, komt hij dus naar PCC.
Wij zien een klein jongetje met een serieuze en soms wat angstige blik, we hebben hem nog niet veel zien lachen. Ongetwijfeld heeft hij tijd nodig om te wennen, want zo’n beetje alles in zijn leven is met zijn komst naar PCC veranderd en wij zullen hem graag alle tijd geven om zich hier thuis en welkom te voelen.