Silver Jubilee groots gevierd

Hoe kan ik jullie ooit laten ervaren hoe de viering van het Silver Jubilee geweest is?

In feite een onmogelijke vraag, want je moet het zelf beleefd en met eigen ogen gezien hebben om te kunnen begrijpen hoe mooi, hoe bijzonder en hoe feestelijk het allemaal geweest is.
Maar desalniettemin doe ik een poging om jullie het mee te laten beleven!
De viering van het Silver Jubilee duurde twee dagen lang en de opwinding die bij zo’n feest hoort hing al dagenlang in de lucht. Het gewone leven in PCC werd helemaal overvleugeld door alle a.s. feestelijke gebeurtenissen.
Op de dag voor de Jubilee kreeg iedereen speciale Jubilee poloshirts, uiteraard onze kinderen en caregivers, maar bijv. ook onze gasten. Iedereen is trots op dit fraaie bezit, nu al een collectors item!
Iedereen droeg de kleurrijke Jubilee shirts op dag 1, de dag van de grote PCC Parade o.l.v. een heuse brassband door de straten van Nkoranza. Bijna 2 uur lang dansen en zingen, bewegen en volop genieten terwijl de verbaasde inwoners van Nkoranza hun ogen uitkeken naar deze Jeroen Bosch-achtige optocht. Zij zagen allemaal vrolijke en enthousiaste kinderen met een beperking, veel jonge Ghanese caregivers en oud-caregivers plus een groot aantal gasten uit Ghana en Europa dansend door de straten langskomen. Daarachter reed nog een grote bus met voorop het jubileum spandoek en in de bus al onze niet zo mobiele bewoners. Wat een optocht!
Een uniek festijn, iedereen was aan het einde doodmoe maar ontzettend blij en trots! Over die optocht zal nog lang worden nagepraat en dat is precies de bedoeling!
Na een voetbalwedstrijd tussen caregivers en oud-caregivers volgde ’s middags op het Jubilee Square van PCC een prachtig en vrolijk feest voor de uitgebreide PCC family! Vlak naast het Jubilee Square stond een speciale BBQ opgesteld (met vers vlees van PCC geiten en een PCC varken!) om ook de inwendige mens helemaal blij te maken.
Op zichzelf was deze eerste dag al een groot spektakel en toen moest dag 2 nog beginnen……!
 
Zaterdag 30 december begon rustig met een Open Huis voor al onze gasten, maar daarna ging alles in de overtreffende trap. Het voetbalveld van PCC werd omgetoverd tot een groot feestterrein, met overdekte zitplaatsen voor alle Chiefs en hun gevolg, idem voor diverse hoogwaardigheidsbekleders uit Ghana, waaronder een Deputy Minister (staatssecretaris) en 2 MP’s (leden van het Ghanese parlement) en voor alle gasten uit Europa, Accra en Kumasi etc. en uiteraard was er ook een ruime tribune voor iedereen van PCC.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Omdat Ghanese festijnen vaak uitblinken door veel toespraken hadden wij ervoor gezorgd dat het hoogtepunt van deze Durbar een speciale Play was waarbij de bewoners van PCC in veel acts op een levendige en aansprekende manier de unieke geschiedenis van PCC uitbeeldden. Veel kinderen kregen spontaan groot applaus van het publiek, iedereen was diep onder de indruk van hetgeen deze kinderen met een beperking allemaal lieten zien, zoals het verkrijgen van het PCC-land bij de Chief in 1992, de bouw van alle PCC huizen en gebouwen, de PCC kerkdiensten en zelfs het zwembad, alles werd uitgebeeld! Het was heel ontroerend, de cameraploegen waren niet van het veld te slaan!
 
De Chiefs met hun gevolg waren heel indrukwekkend en luisterrijk en de diverse toespraken heel positief en over het algemeen aardig kort. Guest of Honour was de vertegenwoordiger van de Nederlandse steunstichting Hand in Hand, Paul Lamberts, als teken van grote dank voor alle steun voor PCC uit Europa.
De take-away maaltijd voor alle gasten aan het slot van de Durbar was heel lekker en zeeeer populair….., een grote prestatie van de uitgebreide keukenstaf!
Na deze 2 dagen van feesten was iedereen zeer voldaan en in de juiste stemming voor de speciale kerkdienst op zondag 31 december, de Thanksgiving service o.l.v. een vrouwelijke pastor uit Techiman in de PCC kerk, een waardig en spiritueel slot van alle prachtige festiviteiten.
PCC heeft zich in 25 jaar ontwikkeld van een ruwe steen tot een schitterende diamant, een gerespecteerde, vitale en unieke leefgemeenschap. Waarlijk, het is een groot wonder!
PCC en al haar bewoners hebben dan ook alle reden om blij en dankbaar te zijn en dat is tijdens deze Silver Jubilee op prachtige wijze tot uitdrukking gebracht. Wie erbij was zal het beamen: het was een spetterend feest!
Voor je agenda: het Golden Jubilee is in 2042, wij kijken er nu al naar uit!
 
Met dank aan God voor Zijn vele zegeningen voor PCC gedurende 25 jaar gaan wij nu weer verder met ons gewone werk, want de volgende 25 jaar zijn al begonnen!