Rebecca

Sponsor: fam. Minnaard, Holland
 
In mei 2014 werd een meisje van ongeveer 6 – 7 jaar zwervend langs de kant van de weg gevonden, in de buurt van Kade en Akwatia in de Eastern Region. Zij werd vervolgens naar het weeshuis in Akwatia gebracht. Dat weeshuis heeft de mooie naam My Shepherd Orphanage, maar wij hebben begrepen dat Afia daar in de praktijk bepaald niet “herderlijk” behandeld werd. De verzorgers daar zouden  niet goed omgaan met dit meisje met een verstandelijke beperking, dat, zo bleek later bij aankomst in PCC, niet of nauwelijks kon praten, (nog) niet zindelijk was, zichzelf af en toe sloeg en zich regelmatig op de grond liet vallen. Men kon in Akwatia niet veel beters bedenken dan haar regelmatig en stevig te slaan. Ook de andere kinderen in dat weeshuis vonden in Afia een makkelijk slachtoffer voor pesten, duwen en slaan.
Al in juli 2014 kregen wij vanuit Akwatia van iemand, die zich het lot van Afia aantrok, een eerste verzoek of wij ons misschien over haar zouden kunnen ontfermen en uiteindelijk is zij in januari 2015 naar PCC gekomen, nadat een rechter haar overplaatsing naar Hand in hand had aanbevolen.
In PCC is zij gelukkig al snel tot rust gekomen, haar angst voor de wereld is hier langzamerhand verdwenen en wij zien steeds vaker een mooi meisje met een lieve lach dat geniet van haar nieuwe woonplek en haar nieuwe en grote familie. Een nieuwe wereld is voor haar opengegaan.
NB: Zie ook Alberts Corner, januari 2015