Het PCC zwembad, mooier dan ooit!

Het was een al wat langer bestaande grote wens, het opknappen van het zwembad van PCC.

Dat zwembad was begin deze eeuw aangelegd, aanvankelijk met alleen maar verf op de betonnen bodem en wanden, maar die verf moest in de praktijk zo vaak opnieuw aangebracht worden dat destijds na een paar jaar besloten is om het zwembad alsnog te betegelen.
 
Wij zijn inmiddels alweer vele jaren verder. Steeds meer van de kleine tegeltjes van de bodem lieten los, waardoor scherpe randjes ontstonden die gemakkelijk tot kleine snijwonden bij de kinderen leidden. En op sommige plaatsen bleek de zwembadwand ook niet meer helemaal waterdicht. Nog geen reden tot paniek, maar onze wens om het zwembad te renoveren werd wel steeds groter!
 
Dankzij mooie sponsoring van Gera Mulders met haar vrienden en een toezegging van de Protestantse Emmaus gemeente in Bodegraven konden wij in dit feestelijke jaar van PCC’s Silver Jubilee onze wens tot renovatie van het zwembad eindelijk verwezenlijken.
Onze onvolprezen Mr. Baffo heeft deze uitdaging opgepakt en is aan de slag gegaan. Dat is bepaald geen kleine ingreep, zo bedachten wij al van tevoren, maar bij de feitelijke renovatie bleek de klus nog veel groter dan wij al vermoedden.
 
Renoveren begint vaak met afbreken, zo ook hier: alle oude tegels en tegeltjes moesten verwijderd worden en dat midden in het heetste seizoen in Ghana, a hell of a job! Daarna zijn de wanden verstevigd en vooral ook verbreed en iets verhoogd, waardoor het zwembad wat dieper is geworden. Het is nu (nog) meer een ZWEMbad dan voorheen.
Ook is het mini-zwembadje naast het grote bad nu verbonden met het grote bad, een duidelijke aanwinst. Tenslotte is er voor de veiligheid een hekwerk rond het zwembad geplaatst.
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Over de fontein in het midden had Baffo een mooie droom over water dat van alle kanten vanuit een schaal naar beneden zou vallen, een soort mini-waterval in een grote cirkel waar de kinderen heerlijk onder konden staan. Het zou een “piece de resistance” blijken tijdens de renovatie.
 
Na het afbreken kwam de fase van het opbouwen en het mooi maken, tijd dus voor de tegelzetters en daarbij werd al snel duidelijk dat er veel, heel veel nieuwe tegels nodig waren voor het vergrote zwembad. Maar zij hebben geweldig hun best gedaan en het resultaat mag er zijn, inclusief een paar leuke verrassingen!
 
Ameyaw, sinds januari parttime in dienst van PCC als lasser etc. en zelf behept met een forse lichamelijke beperking aan zijn benen, heeft rond het zwembad een prachtig hekwerk geconstrueerd en de schilder heeft er daarna iets heel moois van gemaakt.
 
Tijdens het Paasfeest hebben wij het zwembad officieel geopend, wat een feest was dat! Want ja, tijdens de renovatie was er – in deze warme en droge tijd – uiteraard geen “pooltime” en dus keken alle kinderen al wekenlang reikhalzend uit naar het moment dat het vernieuwde zwembad klaar zou zijn.
 
En het eindresultaat? Wow, wat een prachtig zwembad is het geworden.
Woorden zijn niet in staat om dat goed over te brengen, dus kijk vooral goed naar de foto’s bij deze AC, naar de blijde gezichten van de kinderen, naar hun verfrissende duik (Baffo moest als eerste het water in!) in dat koele water.
Ok, de cirkel waterval is misschien iets meer een “cirkel van waterdruppels” geworden, maar ja, wat maakt het uit, het idee blijft fantastisch en de pret is er niet minder om!
 
PCC is weer een beetje mooier geworden en dat tijdens het 25-jarig jubileum. Wat een prachtig geschenk, veel dank aan onze sponsoren. Alle kinderen zullen nog vele jaren kunnen genieten van dit prachtige bad. De blijdschap is enorm!
 
Zo gaf Paasfeest 2017 in PCC een prachtig beeld te zien: “Ondergaan en verwonderd bovenkomen”!