Nyamekye

Sponsor: Sabine van Erp en Welmoed Zeinstra, beiden uit Nederland. Isabelle Schneider, Duitsland 

Nyamekye is in december 2014 in het ziekenhuis van Nkoranza geboren als gevolg van het seksueel misbruik van zijn moeder, die zelf verstandelijk beperkt is en door haar familie ook nog eens ernstig werd verwaarloosd.

Nyamekye, die naam betekent “De Heer heeft gegeven”, werd na zijn geboorte een poosje in het ziekenhuis verpleegd en geobserveerd.
Uiteindelijk is, na een tussenperiode elders, besloten dat hij naar PCC mocht komen. In september 2015 hebben wij hem hier hartelijk welkom geheten. Hij wordt in PCC wel los van zijn biologisch moeder verzorgd, dat lijkt ons voor allebei het beste.

Wij zien een kind met een open blik en, zo lijkt het vooralsnog, een normale motoriek. Hij eet gelukkig prima, ziet er goed uit en kan zonder hulp al eventjes loszitten. Zijn ontwikkeling lijkt wel enigszins vertraagd, mogelijk mede als gevolg van zijn vroeggeboorte, maar er is alle hoop dat wij hem hier maximaal zullen kunnen stimuleren en zo alle kans kunnen bieden op een normale ontwikkeling. De tijd zal het leren.

Wij heten Nyamekye, dit van God ontvangen kind, van harte welkom in PCC en wensen hem een gezegend leven toe.