Nieuwsflitsen uit PCC

Deze keer weer een column vol met leuke en interessante nieuwtjes

uit het dagelijks leven van PCC en alle bewoners.
Veel plezier bij het lezen en bekijken van de bijbehorende foto’s.
 
Resultaat intensivering fysio
Sinds de input van Inge Maters tijdens de afgelopen zomerperiode bij de fysiotherapie gaan veel kinderen snel vooruit en dat is natuurlijk verheugend nieuws. Een mooi voorbeeld daarvan is Kwame Addai, die elke dag met plezier hard oefent en ook graag laat zien wat hij inmiddels allemaal kan: op de bijgaande foto zie je hem hoog springen tijdens een feestje. Hij is daar ontzettend trots op en wij op hem!
 
Gastvrouwen
Belangrijk bericht voor onze gasten: er is weer een verandering bij de gastvrouwen in ons restaurant. Elizabeth Gagla, die daar sinds afgelopen mei werkte, heeft besloten elders een opleiding te gaan volgen en is eind oktober vertrokken.
Zij is opgevolgd door Dorithy, een nieuwe caregiver, die ook graag onze gasten zal verwelkomen en verzorgen, samen met de ervaren Amma Elizabeth.
En dus bent en blijft u als gast van PCC van harte welkom!
 
Solar nachtlampen
De continue beschikbaarheid van elektriciteit is in Ghana bepaald niet vanzelfsprekend. Daarom zijn we heel blij dat wij sinds het bezoek van de G8 een serie lampen op ons terrein hebben, die op zonne-energie werken en ’s nachts licht geven op diverse handige plaatsen, bijv. in de buurt van  toiletten.
 
Oude en nieuwe generator
Tot voor kort konden wij bij uitval van het elektriciteitsnetwerk terugvallen op onze stand-by generator. Helaas functioneert die oude generator nu niet meer. Maar goed, hij was dan ook al bijna 50 jaar(!) oud. We hopen volgend jaar een nieuwe generator te kunnen aanschaffen, zodat wij weer voor vele jaren verzekerd zijn van betrouwbare stroomvoorziening als het hoofdnet uitvalt.
En iedereen weet hoe belangrijk het is dat het Licht in het donker kan schijnen!
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Nieuwe teachers PCC Summer School
De 2 caregivers, die onze kinderen dagelijks les gaven op de Summer School, nl. Gloria en Vida II, zijn allebei kort na elkaar vertrokken i.v.m. het volgen van een vervolgopleiding. Gelukkig hebben wij Rita en Matilda tot hun opvolgers kunnen benoemen en heeft Jeannette hen getraind voor hun nieuwe taak.
De Summer School blijft een groot succes, alle kinderen gaan er graag naar toe en leren er veel, ieder op zijn of haar eigen niveau.
 
House of Silence
En omdat Rita tot nu toe in het House of Silence werkte, zitten daar nu ook andere caregivers, Mary en Willy. Zij hebben de innerlijke rust die nodig is voor de bewoners die dagelijks het House of Silence bezoeken.
 
Mabel voor de 3e keer Caregiver van de Maand
Met enige regelmaat benoemen wij een caregiver die uitzonderlijk goed functioneert tot Caregiver van de Maand.
Mabel is de eerste caregiver die deze eervolle titel al 3 x(!) heeft ontvangen! Zij verdient het dan ook om hier nog eens extra in het zonnetje te worden gezet! Waar zij ook werkt, zij doet het geweldig goed, een natuurtalent!
 
Edmond een grote hulp voor Abraham
Sinds een paar maanden heeft één van onze jongere bewoners, Edmond, een nieuwe roeping ontdekt. Hij wil namelijk ontzettend graag Abraham helpen om het terrein van PCC zo schoon mogelijk te houden. Elke ochtend vroeg trekt hij zijn laarzen aan en loopt hij met een brede glimlach met het speciaal voor hem gemaakte karretje rond om daarin alle afval te verzamelen.
Ik zag hem zelfs al eens afval uit de vuilnisbak halen om zijn karretje goed te kunnen vullen……
Hulde voor Edmond!