Nieuws uit PCC!

Dit keer een Alberts Corner met BREAKING NEWS

en enkele andere, voor de trouwe lezers van deze rubriek ongetwijfeld ook interessante, berichten.
 
Breaking News 1: Baffo in Nederland en Baffo middag op 30 mei in Reeuwijk
De geruchten zijn hem vooruitgesneld, maar het is helemaal waar: sinds 7 mei is onze projectdirecteur Samuel Baffo in Nederland en hij blijft hier nog tot 6 juni!
Net als Joe Emma in 2013 is hij hier op uitnodiging van het bestuur van de Nederlandse Hand in Hand steunstichting, voor overleg over het lange termijn beleid plus het goede beheer van PCC – Hand in Hand en voor het versterken van de persoonlijke band tussen de leden van het bestuur in Ghana en in Nederland.
Tevens bezoekt Baffo in deze periode diverse instellingen, verspreid over Nederland, waar goede en moderne zorg voor mensen met een verstandelijke beperking wordt geboden. Zeer interessant en enorm leerzaam voor hem.
 
Last but not least: op zaterdag 30 mei a.s. is er een grote Baffo-middag in De Ark te Reeuwijk. Deze dag is een prima gelegenheid om Baffo in Nederland te verwelkomen en het is tevens bedoeld voor allen die zich met PCC verbonden voelen om Baffo en elkaar op een gezellige manier te kunnen ontmoeten.
Veel oud-vrijwilligers en frequente gasten van PCC hebben zich al aangemeld.
Wil je ook graag komen? Geef je dan op via ons emailadres: [email protected]
 
Breaking News 2: Esther Azapa
Nog meer bijzonder nieuws over speciale reizen! Ook Esther Azapa, die al 6 jaar caregiver is bij PCC, verblijft momenteel 1 maand in Europa en wel in Denemarken. Zij is daar op uitnodiging van haar vriend Lasse en diens familie. Tot op de dag van vertrek was het niet duidelijk of zij haar visum voor Denemarken wel zou krijgen, maar gelukkig is het nog net op tijd gelukt! Esther is ontzettend blij!
 
NB: Esther en Lasse komen op 30 mei ook naar de Baffo dag in Reeuwijk! Esther is een goede bekende van veel oud-vrijwilligers en zij zal het vast en zeker erg fijn vinden om iedereen nog een keertje te ontmoeten!
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Vertrek van gastvrouw Vida, Elizabeth 2 neemt deze taak over
Na 5 jaar in PCC gewerkt te hebben vertrekt onze gastvrouw en caregiver Vida om haar leven elders te vervolgen. Veel gasten van Hand in Hand van de afgelopen jaren kennen haar natuurlijk goed en mede namens hen hebben wij Vida onlangs uitgebreid bedankt voor al het werk dat zij voor PCC en de kinderen hier gedaan heeft. Vida, veel gelukt toegewenst, het ga je goed!
Haar werk in het restaurant wordt nu overgenomen door Elizabeth Gagla, dus vanaf nu zijn de PCC gastvrouwen Elizabeth 1 èn Elizabeth 2!
 
Opening Mabel huis
Het geheel gerenoveerde woonhuis van de caregivers Mabel en Gertrude en 5 PCC kinderen is eind april officieel geopend. PCC wordt mooier en mooier en ook dit huis is weer een prachtige aanwinst voor onze Community, met veel dank aan onze bouwsupervisor Baffo en natuurlijk aan onze donateurs!
 
Ruimte voor nieuwe vrijwilligers
Wil jij ook graag voor een periode van tenminste 3 maanden naar PCC komen en meehelpen in de zorg voor onze kinderen? Dat kan, er is gelukkig nog plaats in en na het najaar van 2015. Je vindt meer nuttige informatie, o.a. over hoe jij je kunt aanmelden, op onze website. Wie weet tot ziens in Ghana?
 
Au voor Ayuba
Er gaat helaas ook wel eens iets mis in PCC. Laatst kreeg Ayuba, bij het van het vuur tillen van een grote kookpot, een heleboel kokende pap over zijn benen, met als gevolg veel pijn en grote blaren, maar gelukkig lijkt hij goed en snel te genezen! Maar het was wel  AU voor Ayuba!
 
Mangoseizoen
O ja, het is weer mango seizoen, tot groot genoegen van alle kinderen! Elke dag 1 (of meer) mango’s, heel lekker en gezond, nietwaar Kwame Addai?