Nieuws uit PCC

Dit keer een Alberts Corner met een aantal leuke en belangrijke nieuwsfeiten uit PCC.

Er is hier eigenlijk iedere dag wel iets bijzonders te melden, never a dull moment in PCC!
 
SKIP 2015
Voor het 5e achtereenvolgende jaar hebben wij in juli een groep medische studenten van de UCL in Londen (SKIP) mogen verwelkomen. Dit keer waren het 9 vrijwilligers en zij hebben zich 1 maand lang zeer verdienstelijk gemaakt met Special Attention en met het geven van praktische lessen over eenvoudige medische onderwerpen aan onze caregivers. Alle caregivers krijgen aan het einde een prachtig SKIP Certificaat!
Ook heeft SKIP een mooie “Hand in Hand” muurschildering gemaakt aan de achterzijde van het Physio Palace. Wij bedanken alle SKIP studenten voor hun rustige en enthousiaste inzet voor onze Community.
O ja, de traditionele voetbalwedstrijd tussen SKIP en PCC is ook dit jaar gewonnen door….PCC. Hoera!
 
Coördinator PCC workshop: Diana  gaat, Emma komt
Diana, sinds 2010 een goede caregiver en sinds 2013 ook de onvolprezen coördinator van onze beschutte werkplaats, is begin september uit PCC en Nkoranza naar Wa vertrokken, dit i.v.m. haar zwangerschap. Samen met haar man (oud caregiver Andrews) en zijn familie heeft Diana besloten vanaf nu te gaan rusten om de bevalling begin 2016 met veel vertrouwen tegemoet te zien.
Wij zijn heel blij met alles wat Diana de afgelopen jaren voor PCC en voor alle jongeren in de workshop gedaan heeft en wensen haar veel succes in haar huwelijk en met de bevalling.
Daarom zeggen wij graag: Thanks a lot Diana and well done!
 
Zij wordt als workshop-coördinator opgevolgd door Emmanuel Boyan, wellicht bekend als oud-caregiver Emma III (dat was in 2009). Sinds dit voorjaar is hij, na zijn studie Social Work, weer aan PCC verbonden, in 1e instantie voor het Outreach work en nu dus ook voor de Workshop.
Wij wensen Emma veel succes in zijn nieuwe en belangrijke functies!
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Restaurant
Ook in het restaurant van PCC zijn er leuke veranderingen te melden.
Met hulp van Frank Maters  (inderdaad, de man van fysiotherapeute Inge) hebben onze gastvrouwen Elizabeth I en Elizabeth II de afgelopen maanden hard gewerkt aan een verdere verbetering van de kwaliteit en de diversiteit van de maaltijden, die wij in ons restaurant aan onze gasten aanbieden.
De reacties zijn tot nu toe heel erg positief. Kom dus snel eens langs en geniet hier van een heerlijk etentje!
 
Frank heeft daarnaast een digitaal beheersysteem voor de administratie van reserveringen voor de PCC gastenverblijven ingevoerd. In dat systeem kan tegelijkertijd vanuit het buitenland en vanuit Ghana en PCC gewerkt worden, een prima stap vooruit.
Frank heeft daarvoor zelfs een heel moderne Samsung tablet meegenomen en aan PCC geschonken. Wauw, PCC goes digital!
 
Hoe is het met de God is Love Fun Club?
Helaas, nog geen goed nieuws, er is nog geen geld uitbetaald. Er wordt door allerlei groepen veel druk op de Bank of Ghana en de regering uitgeoefend om de zaak op te lossen, tot nu toe zonder resultaat.
 
Vertrek Gloria
Begin september namen wij ook afscheid van Gloria, caregiver sinds 2012.
Gloria was behalve een betrokken caregiver ook jarenlang een prima “juf” in onze Summer School. Zij heeft laten zien veel talent als leerkracht te bezitten (al had zij geen enkele opleiding in die richting), maar gaat nu aan een opleiding tot verpleegkundige beginnen. Gelukkig heeft één van haar PCC kinderen, Miriam, onlangs leren lopen, nog voor Gloria uit PCC vertrok, dus Gloria kan (zeer terecht!) met een trots gevoel terugkijken op een succesvolle tijd in PCC.
Ook tegen Gloria zeggen wij: dank je wel, you have done well!
 
Nieuwe bewoner in PCC
Wij hebben in augustus de 88e bewoner van PCC mogen verwelkomen, hij heet Sadat. Nu slechts één foto, meer over hem in de volgende AC!