Na regen komt zonneschijn

 

Na regen komt zonneschijn

,

dat geldt allereerst in de meteorologie (als je maar lang genoeg wacht dan klopt dit gezegde altijd!), maar in figuurlijke zin gaat het ook zo in het leven van veel mensen. Gelukkig maar!

 

Na de “regen” van de laatste maanden van 2022 in PCC met diverse droeve gebeurtenissen is de zon vanaf januari 2023 gelukkig weer volop gaan schijnen. Graag laat ik jullie meedelen in de vreugde van PCC.

 

Genezing Amma Lekma

Bij alle droefenis van de laatste maanden van 2022 leek zich nog een volgend drama te ontwikkelen rond Amma Lekma, die zo ernstig ziek was dat genezing niet meer mogelijk leek.

Maar zie, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Amma Lekma heeft weliswaar een forse ingreep moeten ondergaan, maar zij is wel op wonderbaarlijke wijze genezen en straalt nu weer als nooit tevoren!

Wie had dat een aantal weken geleden voor mogelijk gehouden? Wij durfden dat toen nauwelijks te hopen, maar het is wel gebeurd!

Well done, kleine sterke Amma Lekma.

 

Opening G8 House

Al eerder hebben wij geschreven over de komst van onze vrienden van de G8 groep uit Groningen. Zij hebben ons in oktober 2022 eerst geweldig geholpen met de aanleg van een kleine brug om (een deel van) de ontsluitingsweg van PCC weer begaanbaar te maken. Maar …….  dat was nog lang niet alles, want daarna hebben zij ook nog een grote bijdrage geleverd (bouwkundig en financieel…!!) aan de realisatie van een nieuwe slaapzaal (“Dormitory”) voor de groter wordende jongens van PCC. Het is waarlijk een schitterende gebouw geworden, zie de foto’s!

 

In de laatste week van januari hebben wij dit prachtige gebouw, tot vreugde van allen in PCC en van de nieuwe bewoners in het bijzonder, feestelijk geopend en daarna heeft iedereen het van binnen en van buiten bewonderd.

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Wat een prachtige aanwinst voor onze Community.

De naam van dit gebouw is bij die gelegenheid plechtig onthuld: het heet vanaf nu het G8 House ! Ere wie ere toekomt!

 

Drie nieuwe bewoners komen eraan

Eveneens in januari hebben wij afspraken gemaakt met het Kumasi Children’s Home (KCH) over de overplaatsing naar PCC van 3 kinderen met een beperking die langs verschillende wegen in KCH terecht gekomen waren. Zij komen naar PCC omdat zij hier veel betere ontwikkelingsmogelijkheden zullen krijgen.

Het zijn een jongetje van 5, een jongetje van 2 en een meisje van ong. 6 jaar.

Zie de foto’s. Zij zijn van harte welkom in PCC!

Zij zullen begin februari naar onze Community komen en dan hier hun nieuwe (meestal Bijbelse) PCC-naam ontvangen. Nog tijd om even diep na te denken, en ….. wij staan open voor goede suggesties!

 

Gabriel is (binnen PCC) verhuisd

Iedereen die hier ooit op bezoek geweest is kent ongetwijfeld Gabriel. Hij verblijft al sinds zijn babytijd in PCC en is inmiddels opgegroeid tot een heerlijk joch van bijna 12 jaar oud.

Steeds vaker ging hij de afgelopen jaren bij Joe Emma, zijn vrouw Elizabeth Agyeiwaa en zijn dochters Bossman en Alberta op bezoek. Hij voelde zich daar kennelijk goed thuis, terwijl hij tegelijkertijd ook volop genoot van het leven in PCC.

 

Nu is er een grote stap voorwaarts gezet, want Gabriel verblijft sinds deze maand niet meer bij een caregiver, maar woont nu bij Joe Emma en zijn gezin.

Gabriel blijft nog wel deel uitmaken van PCC, maar hij heeft nu ook “zomaar” een vader, een moeder en twee zusjes gekregen, hij is deel van een echt gezin en hij straalt helemaal van blijdschap!

 

Hopelijk zal er de komende maanden nog veel meer goed nieuws uit PCC – Hand in Hand volgen, wij zullen het graag met jullie delen!