Meehelpende gasten welkom!

Al jarenlang komen er regelmatig gasten naar PCC toe,

soms is dat voor 1 of 2 dagen, maar soms ook voor een verblijf van enkele weken tot zelfs 2 maanden toe.
Gasten die wat langer blijven komen meestal niet “alleen maar” op bezoek, zij nemen tijdens hun verblijf vaak en met veel liefde ook allerlei nuttige onderhoudsklussen voor hun rekening of leveren op een andere manier zeer gewaardeerde bijdragen, die het optimaal functioneren van de Community ten goede komen.
 
De groep van gasten die voor een wat langere periode naar PCC komt is heel divers. Soms komen zij als een groep, bijv. vanuit een kerk of namens een stichting in Nederland, Duitsland of Engeland, soms zijn het mensen die alleen of met 1 partner naar PCC reizen om ons hier gedurende enige tijd op allerlei gebied support te bieden.
 
Het zijn allemaal heel verschillende mensen en dat geldt natuurlijk ook voor hun talenten en hun praktische ervaring c.q. hun technische vaardigheden. Maar altijd weer blijkt dat wij in PCC heel blij zijn met hun steun en omgekeerd dat deze meehelpende gasten aan het einde van hun verblijf ontzettend positief zijn over hun verblijf hier en over de support die zij ons hebben kunnen geven.
 
Wat doen die meehelpende gasten dan zoal? Sommigen participeren in de zorg en geven veel aandacht (“special attention”) aan enkele van onze kinderen, anderen helpen ons graag met schilderwerk of met reparaties van stoelen, tafels etc. en creatieve gasten doen vaak heel nuttig werk in de beschutte werkplaats.
Een groep uit een Nederlandse kerk heeft onlangs de speeltuin weer helemaal opgeknapt en zij brachten en passant ook nieuwe netten voor de 2 doelen op het voetbalveld mee. Handige klussers helpen ons met kleine reparaties, kunstzinnige lieden doen dat graag met vrolijke muurschilderingen en de kinderen zijn er dol op!
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Uit Engeland komen enkele deskundige autisme experts, uit Duitsland experts op het gebied van speciaal onderwijs en een Nederlandse tuinder gaf onlangs goede en nuttige adviezen voor onze PCC farm. Weer anderen helpen mee bij het goed en gedetailleerd in kaart brengen van de lay-out van onze compound incl. de hele stroomvoorziening en zo kunnen wij nog wel even doorgaan, het is allemaal teveel om op te noemen.
Wat een rijkdom dat PCC zoveel getalenteerde vrienden heeft!
 
Wat hierbij vaak blijkt is dat je van werken helemaal niet moe wordt(!), als je maar lol hebt in het werk dat je doet, ook al is het onder een tropenzonnetje.
Een belangrijke les voor iedereen geven wij hierbij dus graag door: zorg dat je zelf blij wordt van het werk dat je doet en trots kunt zijn op het behaalde resultaat, dan blijk je bergen te kunnen verzetten!
 
Het mag duidelijk zijn: wij zijn heel blij met alle meehelpende gasten en dankbaar voor alles wat zij voor ons betekenen.
Het behoort bij het geheim van PCC dat mensen van over de hele wereld naar Ghana en Hand in Hand toekomen om in de Community te helpen en terwijl zij dat doen ontdekken ze vaak dat hun verblijf en het meehelpen hier voor hen een grote bron van inspiratie en blijheid blijkt te zijn.
Zo wordt ook voor onze meehelpende gasten de Spirit of PCC een voelbare en tastbare realiteit. Een klein wonder.
 
Ben je nieuwsgierig geworden en geïnteresseerd om zelf ook meehelpende gast te worden? Neem rustig een keertje contact met ons op en vertel ons alles over je (misschien nog heel vage) plannen.
En als je dan uiteindelijk besluit naar PCC te komen, dan beloven wij dat je er zeker geen spijt van zult krijgen, integendeel. Daar zullen onze kinderen zonder twijfel voor zorgen!