Marc Hope

Sponsors: familie Hop; familie Huijgen-Terwindt, beide Holland.

Geboren:2014

 

Marc Hope is geboren rond 2014, wij zagen hem voor het eerst in Oktober 2019 toen we hem bezochten in Kumasi Children’s Home. We voelden meteen dat hij goed zou passen in onze community. Marc Hope was alleen achter gelaten met zijn familie een paar maanden daarvoor en was daarna naar KCH overgebracht. Nadat we hem onderzochten merkten we dat hij verschillende littekens op zijn rug heeft, waarschijnlijk door mishandeling in het verleden. Marc praat niet, maar hij maakt geluiden als hij hulp nodig heeft of iets niet leuk vind. Toen hij in PCC aankwam werd hij Marc Hope genoemd, wat refereert naar de apostel Mark, maar ook naar een goede vriend van ons die overleed in 2019.

Zijn naam staat symbool voor de hoop dat PCC hem een veilige en fijne plek bied waar hij van het leven kan genieten, een veilige haven waar hij zichzelf kan zijn en de slechte dingen vergeet. Marc Hope heeft een milde mentale beperking en heeft autisme, hij brengt veel tijd door bij de austic table. Zoals je op de foto kan zien houdt hij van de activiteiten hier.

Op zijn eigen manier probeert hij contact te maken met andere mensen. Hij zit niet graag stil op een plek, tenzij hij bezig is met een activiteit. Hij is snel afgeleid en loopt dan rond, dit gebeurt ook tijdens het eten. Marc houdt erg van het zwembad en om in het water te zijn. Eigenlijk lijkt hij heel erg van zijn leven hier in PCC te houden waar hij een vrolijke jongen kan zijn.