M’Afia II

geboren: +- 2002

Sponsor: Nieske van der Meer

Voor M’Afia II zoeken wij €75 extra sponsoring per maand. Uiteraard is het mogelijk een deel van dit bedrag te sponsoren.

 

 

Enkele jaren geleden werd in  het centrum van Nkoranza een meisje pardoes uit een auto “gedropt” en al snel daarna kwamen de autoriteiten bij ons met het verzoek om dat meisje, M’Afia II, in PCC op te nemen. Wij vinden het uiteraard geen goede zaak dat familie op deze manier van een kind met een beperking probeert af te komen en hebben aangedrongen op gedegen onderzoek naar haar afkomst, dorp en familie. Dat leidde uiteindelijk echter tot niets.

Aanvankelijk verbleef zij vnl. op de Shalom Special School, maar tijdens de coronajaren en alle schoolvakanties verbleef zij steeds in PCC.

Omdat zij tussen wal en schip dreigde terecht te komen hebben wij haar uiteindelijk als vaste bewoner van PCC geaccepteerd. Zij gaat nog wel naar de Shalom Special School, maar heeft nu PCC als “home”!

Zij leidt aan een matige verstandelijke beperking, maar kan wel praten en vertellen hoe het met haar gaat. Vlak nadat zij hier aankwam kreeg zij een ernstige huidaandoening, het Stevens-Johnson syndroom, maar daar is zij na enige tijd gelukkig weer goed van genezen.

Zij kan goed opschieten met M’Afia I in PCC en helpt graag mee met het schoonhouden van de PCC compound. Het is een rustig en bescheiden meisje van ong. 20 jaar oud (in 2022), die geniet van lekker eten en die zonder problemen haar nieuwe leefomgeving accepteert!