Maame Serwaa of Aketè

Sponsor: C. Meyer- Bel Hadj (Duitsland) en A. Bütefisch (Duitsland). Voor Maame zoeken wij nog een sponsor voor € 25 per maand.
 
In augustus 2017 maakten wij voor het eerste kennis met de kleine Maame Serwaa, destijds ruim 2 jaar oud.
Zij kwam toen met haar moeder Agnes naar PCC en was op dat moment ernstig ondervoed. Maame is het 10e kind van Agnes, 6 van die kinderen zijn nog in leven.
Aanvankelijk hebben wij haar via ons Outreach team geprobeerd te helpen met extra voeding en begeleiding, maar na een paar maanden bleek dat onvoldoende te werken en sinds oktober 2017 verblijft zij nu elke dag in PCC.
Maame is in januari 2015 prematuur geboren na een zwangerschap van ong. 7 maanden en zij kon, toen zij 2 1/2 jaar was, nog niet zitten of lopen, mede door haar ondervoeding. Ook is er sprake van hersenbeschadiging, waardoor Maame matig verstandelijk beperkt is.
Gelukkig konden wij haar in PCC al snel wel in een goede voedingstoestand brengen en sindsdien werken wij hard aan haar verdere ontwikkeling, met behulp van gerichte fysiotherapie en door haar participatie in de dagprogramma’s.
Maame straalt veel blijheid uit en is behoorlijk eigenwijs en daarnaast ook ondeugend. Zij praat weinig, maar kan prima duidelijk maken wat zij wel of niet wil.
Wij hopen van harte dat zij zich in PCC verder kan ontwikkelen.
Maame is vermakelijk en geliefd, in PCC wordt zij liefkozend “de kleine (Aketè)” genoemd.
Wij hopen deze kleine en pittige jongedame nog tot grote hoogte te kunnen opstuwen in haar ontwikkeling!