Maame Serwaa of Aketè

Sponsor: C. Meyer- Bel Hadj (Duitsland) en A. Bütefisch (Duitsland). Voor Maame zoeken wij nog € 50 extra sponsoring per maand (1x€50 of 2x€25).

 

We denken dat Maama Serwaa geboren is in 2015. We zagen haar voor het eerst in augustus 2017, toen was ze twee en een half jaar oud. Ze kwam met haar moeder Agnes naar PCC en was erg ondervoed. Maama was het 10de kind van Agnes, zes van haar kinderen leven nog. We probeerden het gezin te helpen door middel van Outreach met extra voedsel en hulp bij de zorg. Echter na een paar maanden bleek dit niet te werken en daarom boden we haar een plek aan in PCC. Maama is prematuur geboren in 2015 na een zwangerschap van 7 maanden en heeft een hersenbeschadiging. Ook lijdt zij aan epilepsie. Daarnaast kon ze in het begin niet zelfstandig zitten of lopen. Sinds haar aankomst in PCC heeft ze enorme vooruitgang geboekt.

We hebben haar extra eten gegeven en zorgen dat ze op reguliere momenten fysiotherapie heeft. Ook doet ze mee aan de Daycare. Maama is erg vrolijk, maar kan ook koppig zijn en soms zelfs een beetje ondeugend. Ze praat nauwelijks maar weet wel goed aan te geven wat ze leuk vindt en wat niet. Maama is een lief kind, in PCC wordt ze daarom ‘het kleintje’ of ‘Akete’ genoemd. We weten zeker dat in PCC ze zich goed verder kan ontwikkelen.