Lizanne Menting

Vrijwilliger van aug. 2013 tot januari 2014
Mijn tweede thuis: PCC – Hand in Hand Community
In augustus was het zover, ik vertrok voor vijf maanden naar PCC – Hand in Hand Community voor mijn stage. Wat een geweldige tijd heb ik daar gehad! De kinderen, allemaal net zo lief, komen ’s ochtends rennend naar je toe bij walking-time om je te knuffelen en gedag te zeggen, het dorp waar PCC ligt, is net zo gezellig. Ik heb me daar geen moment onveilig of niet welkom gevoeld en ging met veel plezier elke siësta naar de markt voor mijn boodschapjes. Na een tijdje herkennen de mensen uit het dorp je en wordt het er nog gezelliger van!
 
De Special Attention die je elke dag met de kinderen doet, vond ik ook erg leuk. Ik had zeven verschillende kinderen met wie ik in de vijf maanden met iedereen langzaam een band heb kunnen opbouwen, dat vond ik super om te zien! Naast deze zeven Special Attention heb je je eigen feeding-child die je drie keer per dag eten geeft en een walking-child, waarmee je elke dag dertig minuutjes loopt.
 
Naast deze momenten vond ik het super leuk dat er ook tijd was om gewoon op een verloren momentje met de kinderen te spelen, bijvoorbeeld bij pool-time of bij het wachten op het eten. De kinderen genieten van de aandacht en het spelen en ik vond het genieten om alle kinderen zo blij te zien!
 
Hierdoor was het afscheid na vijf maanden natuurlijk een van de mindere dingen, omdat ik nog helemaal niet weg wilde gaan! Het land, de mensen en ook zeker PCC voelde als mijn thuis, gelukkig heb ik prachtige foto’s kunnen maken en heb ik alle mooie herinneringen.
 
Een tijd op PCC is meer dan de moeite waard! Heel veel plezier en geniet van elke seconde: de tijd vliegt veel te snel voorbij!