Linda

Sponsor: fam. Schagen van Leeuwen, Holland.
 
Linda is een meisje uit een dorpje in het Nkoranza district. Zij is daar rond 2008 geboren met spina bifida (een open ruggetje) en is daardoor verlamd aan haar beide benen, heeft geen controle over haar darmen en blaas en werd vanaf haar geboorte door iedereen in haar dorp gemeden.
 
Alhoewel normaal begaafd kon zij niet naar school.
Sinds het overlijden van haar moeder in 2018 werd Linda door haar vader verzorgd. Hij was het enige familielid dat voor Linda wilde zorgen, steeds zeer zorgzaam en van goede wil, maar hij moet ook werken op zijn farm.
Linda bracht haar tijd dan ook meestal helemaal alleen thuis door, zittend of liggend en niemand die dan naar haar omkeek of bij haar op bezoek kwam.
 
Ons Outreach team trof haar in 2018 voor het eerst in haar huis aan.
Zij had toen veel last van grote en diepe doorligwonden. Aanvankelijk hebben wij geprobeerd om haar zoveel mogelijk thuis te helpen, met name door het geven van goede verbandmaterialen en aanwijzingen voor haar verzorging en met veel andere adviezen, een speciale matras en een rolstoel dankzij onze fysio-expert Inge.
 
Daarnaast hebben wij geprobeerd de sociale isolatie van Linda in haar dorp te doorbreken, maar dat is helaas niet gelukt.
Het werd haar bijv. niet toegestaan om met een rolstoel naar school te gaan, de andere ouders hielden het helaas vierkant tegen.
 
Haar hele situatie in ogenschouw nemend hebben wij daarom in oktober 2020 besloten om Linda als vaste bewoner van PCC toe te laten.
 
Linda is niet verstandelijk beperkt en kon ons èn haar vader heel duidelijk maken dat zij zeer blij was met ons voorstel.
 
Sinds haar komst in PCC lacht zij heel veel en is zij al snel een goede vriendin van Emmanuella geworden (zie ook de Alberts Corner van november 2020).