Leuke berichten uit PCC

Deze keer een Alberts Corner met enkele kleine, leuke berichten uit PCC.

Hopelijk worden jullie er ook blij van, wij in ieder geval wel!
Zoek in de “slideshow” naar de bijpassende foto’s!
 
Joël zet weer een stap vooruit
Een mooi bericht voor de grote, bijna wereldwijde fanclub van Joël (voorheen: Kwame)! Toen hij een jaar geleden uit Kumasi’s Children’s Home naar Hand in Hand kwam kon hij nog niet lopen, maar al snel leerde Joël dat hier met behulp van een kleine walker.
inmiddels heeft hij dat stadium alweer (vrijwel) achter zich gelaten, nu loopt hij heel parmantig rond met nog slechts een kleine wandelstok als steun (die hij ook wel eens gebruikt om iemand een klein tikje te geven……). Kijk hem eens, samen met James, lol hebben!
 
Miriam blijft niet achter
En die walker die Joël niet meer nodig heeft, wordt nu door Miriam gebruikt. Sinds zij vorig jaar juli als ondervoede vondeling bij ons kwam, ontwikkelt zij zich prima, vooral dankzij de goede zorg van caregiver Gloria, die haar bijna als haar eigen dochter beschouwt. En sinds kort loopt Miriam dus ook achter de kleine walker en zij doet het geweldig.
 
Nieuwe rolstoel voor Emmanuella
Van een bevriende stichting in Duitsland hebben wij voor Emmanuella een prachtige, nieuwe rolstoel gekregen. Het heeft wel veel moeite gekost om die stoel in Ghana ingevoerd te krijgen, maar gelukkig is hij er nu eindelijk. Het is nog geen elektronische rolstoel, dat is wellicht iets voor de toekomst, maar wel één waar Emmanuella erg blij mee en heel trots op is.
Diezelfde stichting heeft tevens een bijzondere walker aan PCC gegeven, die wij nu gebruiken voor Aaron daarover binnenkort meer, want dat verhaal is een aparte Alberts Corner waard!
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
House of Silence
Wij hebben vlak naast de beschutte werkplaats een kleine, maar mooie nieuwe ruimte in gebruik genomen. Een aantal jongeren heeft graag veel rust om zich heen en zij brengen nu met elkaar en onder leiding van caregiver Rita de ochtend op een goed bij hun aard aansluitende manier door. De ruimte heet daarom heel treffend: “House of Silence” en jongeren als Dela, Akoos Cynthia, Shalomina, Hagar en Kwah Johnson genieten volop van deze rustige en kalme omgeving.
 
Jennifer even in PCC
In januari verbleef Jennifer, een meisje met een lichte verstandelijke beperking, tijdelijk even bij ons. Haar ouders hadden blijkbaar een verschil van inzicht over haar behoefte aan zorg en daardoor werd zij op een dag zwervend op straat in Nkoranza aangetroffen en via de politie kwam zij toen tijdelijk naar PCC. Een FM radio oproep bracht haar moeder gelukkig alweer snel in beeld en zo konden moeder en dochter na een paar dagen tot beider vreugde weer met elkaar herenigd worden! De politie heeft ons toegezegd om in een goed gesprek haar ouders nog eens goed op hun gezamenlijke verantwoordelijkheden te wijzen…….
 
Het verhaal van de ezels
Vorig jaar om deze tijd hadden wij nog maar één ezel over en het leek een kwestie van tijd of we zouden er geen één meer hebben. Dat kan natuurlijk niet! Gelukkig kregen wij toen een prachtige donatie in de vorm van een nieuwe ezel met de fraaie naam Dusty en die donatie werd nog veel mooier toen al snel bleek dat Dusty ook nog eens drachtig was. Inmiddels zijn we 1 jaar verder en hebben we alweer 3 ezels. Het jonge veulen is nu 3 maanden oud, rent dartel rond over de PCC compound en is heel lief voor onze kinderen. Een grote aanwinst dus!
 
Jasmijn 1 jaar
De allerliefste (en enige….) kleindochter van Jeannette en mij is alweer 1 jaar oud, wat vliegt de tijd. Voor alle fans bijgaand een prachtige foto.
Zo hebben wij zowel in Ghana als in Nederland altijd schitterende, lieve kinderen om ons heen. Wat een zegen!