Enkele leuke berichten uit PCC

Vandaag informeer ik alle lezers van deze rubriek graag weer over enkele interessante en leuke recente ontwikkelingen in PCC.

Zo blijven jullie helemaal op de hoogte.
 
Stephen na operatie uit gips
Na de orthopedische operatie in november om zijn knieën helemaal recht te krijgen is het gips bij Stephen in januari verwijderd. De eerste dagen was het lopen zonder gips en zonder braces (nog wel met 2 krukken) erg onwennig, maar al heel spoedig toonde hij zijn veerkracht en doorzettingsvermogen.
Het is een genot om te zien hoe blij hij is en vastberaden om verder te revalideren o.a. fietsend op een driewieler en wij zijn heel benieuwd of Stephen t.z.t. ook zonder krukken rechtop zal kunnen lopen, wij hopen het van harte!
 
Moses na operatie nog in gips
Moses is nog niet zover, zijn gips wordt waarschijnlijk pas in april verwijderd. Wel is bij al heel behendig geworden bij het rondlopen met loopgips, dat hij sinds februari heeft. Maar voor het zien van het echte effect van de operatie zullen we nog even moeten wachten tot het gips verwijderd is. Dan is de bedoeling dat hij met een aangepaste (=verhoogde) schoen helemaal recht zal kunnen lopen.
Wij wachten dus met spanning het vervolg af.
 
Nieuwe wasmachines
In december jl. berichtte ik al over 2 nieuwe wasmachines voor PCC. Inmiddels blijkt dat de machines goed bevallen en wij hebben daarom begin dit jaar besloten om nog 2 wasmachines erbij te kopen, zodat wij nu voldoende capaciteit hebben om het grote aanbod aan wasgoed “schoner dan schoon” te kunnen wassen.
Iedereen is ontzettend blij met deze machines, het scheelt een heleboel zwaar werk bij het met de hand wassen en wij zijn de gulle gevers dan ook zeer dankbaar voor hun donatie!
 
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content


Abass blijft herstellen
Vorig jaar mei werd Abass zeer ernstig ziek, zo erg zelfs dat wij vreesden voor zijn leven. Gelukkig heeft hij het overleefd, maar hij bleek vrijwel verlamd toen hij uiteindelijk uit het ziekenhuis kwam. Heel langzaam maar zeker herstelde hij daarna wel, maar dat herstel ging zo traag dat wij bang waren dat het herstel niet zover zou gaan dat hij ooit nog zelfstandig zou kunnen lopen.
 
Maar zie, de wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Inmiddels kan Abass namelijk alweer een behoorlijk aantal stappen zetten zonder enige hulp (nog wel een beetje wiebelig, maar dat deed hij voor zijn ziekte ook al enigszins) en hij spreekt ook weer als vanouds zijn eigen, unieke taaltje.
Wij zijn blij met en dankbaar voor zijn herstel en hopen dat hij weer helemaal de oude Abass mag worden.
 
PCC website
Nieuw op onze website:
1 – een prachtig YouTube filmpje met een recente Overview van PCC, zie de pagina “Onder ons”   +
2 – het Annual Report van PCC over 2016, met alle belangrijke verhalen en cijfers op een rijtje, zie de link “Jaarverslagen archief”.
 
Gezinsuitbreiding
Liefst 10 nakomelingen in één keer, dat is echt heel bijzonder en toch gebeurde het op PCC.
OK, het was niet één van onze bewoners of caregivers die onlangs bevallen is, maar het betrof één van de varkens die sinds vorig jaar op PCC wonen.
De varkens en biggen lopen niet los rond over ons terrein, maar verblijven in de speciaal voor hen gebouwde stallen in een hoek van onze compound.
 
Omdat Baffo met een bepaald doel aan de varkenshouderij begonnen is weet ik niet zeker of ik de tekst: “en zij leefden nog lang en gelukkig” kan gebruiken…… Maar zolang ze bij ons leven, weet ik zeker dat zij het goed hebben…..