Latif Musa

Geboren: 18-08-1987
Sponsor(s): R. Zenke  (Ananse), Duitsland; Voor Latif zoeken we nog €75 extra sponsoring per maand (of 3x€25)

 

Latif is een erg goede wever die heel veel van zijn werk houdt. Hij is een kunstenaar!. Latif kan met beide weefgetouwen zelfstandig werken. Hij vindt het ook leuk om te helpen met het schoonmaken van het terrein. Latif is een ijverige jongen. Latif is ook erg netjes en draagt elke dag schone kleren. Hij is een vriendelijke en respectvolle jongen en hij gaat heel makkelijk met mensen om. Hij heeft een prachtige glimlach. Verder spreekt en verstaat hij een klein beetje Engels. Latif vertoont autistisch gedrag. Een kleine verandering in zijn dagelijkse routine is voldoende om de kluts kwijt te raken. Een verandering in een routine zorgt ervoor dat Latif verward raakt en je moet het een heel aantal keer uitleggen voordat Latif het kan accepteren. Voor Latif is het belangrijk dat de dingen zo gaan zoals hij verwacht dat ze gaan.

De tijd verstrijkt en na het eerdere overlijden van zijn vader is in 2023 ook zijn moeder overleden. Er is nog wel enige familie die af en toe naar hem omkijkt, maar gezien het feit dat Latif sinds zijn komst naar de beschutte werkplaats al vele jaren in PCC verblijft hebben wij eind 2023 besloten om hem als vaste bewoner van PCC te accepteren.

Hij is gelukkig nog steeds heel hulpvaardig en doet goed zijn best in de beschutte werkplaats (niet alleen bij het weven, maar ook bij het “wood carven”) en helpt veel mee in de grote keuken.

Latif hoort er helemaal bij in PCC!