Kojo Patrick Charm

Geboren: 2003
Sponsor(s): Bas Bosman; Rose van Thiel en familie; Sronko Diaries Ghana

 

Kojo is geboren rond 2003 en werd gevonden terwijl hij rondliep in de wijk Bantsona in Accra. Pogingen om zijn familie te vinden leverden niks op. Hij verbleef eerst in Osu Children’s Home en kwam in 2008 naar Hand in Hand. Kojo is spastisch, maar best slim.

Kojo is a charmante jongen (vandaar zijn bijnaam) en hij is erg sociaal. Hij houdt ervan om mensen en de vele bezoekers van PCC te leren kennen. In de ochtend gaat hij rond lang iedereen om ze te groeten en stuurt hij luchtkusjes. Hij houdt ook erg van het spelletje ‘wie is dit?’ terwijl hij verschillende mensen aanwijst. Bij dit spel wijst hij zichzelf ook veel aan om zijn eigen naam te kunnen horen. Als de persoon waarmee hij dit zegt dan de verkeerde naam zegt, kijkt hij verdrietig, en moet eerst weer de goede naam gezegd worden voordat hij weer lacht.

Kojo is een enthousiaste jongen en houdt erg van het leven. Hij doet mee aan de ochtend gymnastiek op het veld. Soms wordt hij boos en driftig en dreigt hij met iets te gooien of te slaan. Gelukkig kun je hem dan goed kalmeren. Je ziet hem vaak over obstakels springen of een bal wegschoppen met hulp van een caregiver indien nodig.