Kojo Evans

Geboren: 1980
Sponsor(s): N.N.

 

Kojo is geboren rond 1980 en kwam in 1996 vanuit Osu Children’s home naar Hand in Hand. Hij is achtergelaten als klein kind. Hij is erg spastisch, met daarnaast een matige intellectuele beperking. Hij kan lopen met een rollator.

Na een operatie in 2000 kan hij meer ondernemen en met een rollator zelfstandig rondlopen. Door zijn spasticiteit heeft hij moeite met praten en moet je geduld hebben en goed luisteren om te ontdekken wat Kojo wil zeggen – maar het is het waard om naar te luisteren.

Elke dag werkt hij in de workshop waar hij de meester is van het Kente weven. Hij kan ook goed met kralen werken.

Hij leeft semi-zelfstandig aan de rand van PCC en heeft zijn eigen tuin. Hij houdt van tuinieren, kweekt tomaten, yam en komkommers.

Hij houdt ook van computeren en in 2009 kon hij zijn eigen computer kopen van zijn eigen geld dat hij verdiend had met het verkopen van goederen en diensten, alsook van  zijn salaris bij de workshop.

Hij leert lezen, schrijven en houdt van computerspelletjes. Kojo houdt ook erg van muziek en Kofi Asare geeft hem soms les. Na het werk luistert Kojo naar zijn radio of praat hij met vrienden.