Kojo Evans

 
Geboren: 1980
 
Sponsor(s): N.N.
 
Kojo Evans woont al vanaf 1996 in PCC en is daarmee één van onze senior-residents!
Hij is rond 1980 geboren. Kojo is achtergelaten aan de kant van de weg toen hij 4 jaar oud was.
Kojo Evans is ernstig spastisch. Hij heeft daardoor veel moeite met spreken en lopen en in feite met elke activiteit, die goede motoriek vereist.
In 2000 heeft Kojo een aantal grote operaties ondergaan om beter te lopen. Kojo kan nu (heel langzaam) zelfstandig lopen met een looprekje.
Iedere dag kan men hem in de beschutte werkplaats vinden, waar hij een meester is in het weven van Kente doeken op het grote weefgetouw.
Kojo is redelijk intelligent. Hij wil graag converseren, maar het is erg moeilijk om hem te verstaan en te begrijpen.
 
Hij woont semi-zelfstandig aan de rand van het PCC terrein in een eigen huisje. Hij eet langzaam, maar zelfstandig en doet zijn eigen was.
 
Kojo werkt graag op de computer en jaren geleden heeft hij een 2e hands PC gekocht, met het geld dat hij had verdiend. Hij leert zo lezen en schrijven op de computer en speelt ook graag computer spelletjes in de computer room.
Hij gaat graag met zijn tijd mee en heeft inmiddels ook een eigen 2e hands TV-set + satellietschotel.
 
In 2012 kreeg hij via de G8 groep een scootmobiel, waar hij ontzettend blij mee en trots op was, maar helaas is die scootmobiel later kapot gegaan.
Kojo houdt veel van muziek en dansen. Ook houdt hij van luisteren naar de radio en van converseren met vrienden, bijvoorbeeld met Kofi Asare. Toch is hij vooral een solist, die alles graag zelf doet en het liefst alleen.
 
Als het hem tegenzit kan hij behoorlijk boos worden en hij zal het niet snel vergeten en vergeven als hij denkt dat iemand hem tegenwerkt, maar als het hem goed gaat kan hij breed glimlachen.
 
De laatste jaren is hij gelukkig erg rustig en “at ease”!