Kerstmis 2022

 

Het is alweer bijna Kerstmis 2022 en de vraag dringt zich op hoe wij dit jaar naar het komende Kerstfeest kijken

midden in een wereld waar woorden als Vrede en Gerechtigheid holler dan ooit lijken te klinken.

 

Nee, woorden als Vrede en Gerechtigheid staan anno 2022 zeker niet op de voorpagina van alle kranten of hooguit in het negatieve. Er is helaas Geen vrede en Geen Gerechtigheid in deze wereld.

Wij zien wel veel krantenkoppen met woorden als oorlog, honger, uitbuiting, armoede en natuurrampen en wij horen de verhalen van wanhopige vluchtelingen.

 

Dus blijven wij zitten met de vraag hoe wij dan naar het Kerstfeest kunnen uitkijken, hoe kunnen wij toeleven naar het Licht en de Vrede van Kerstmis in deze verscheurde en donkere wereld?

 

Kijken wij terug in de geschiedenis, dan is het eigenlijk altijd al zo geweest. Was er ooit een dag dat de zachte krachten van Vrede en Gerechtigheid het wonnen van de harde krachten van Geweld en Onrecht?

 

Misschien is het Kerstfeest niet bedoeld om te vieren hoe het nu, in deze wereld, toegaat of om te denken dat alle mensen op aarde al welbehagen hebben gevonden.

 

Nee, het Kerstfeest is al sinds de Kerstnacht in Bethlehem vooral een feest van Verwachting, van geloof in wat nu nog niet is, maar wat eens zal komen en van uitzien naar Gods Vrede en Gerechtigheid.

De geboorte van Jezus was Gods belofte aan een wereld in nood, toen en nu!

 

Het Kerstfeest is samen verlangen naar een Nieuwe Wereld, naar een wereld zonder tranen en verdriet, vol vreugde over de belofte van Gods Vrede die alle verstand te boven gaat.

Dat is pas Merry Christmas!

 

En hoe is dat dan in de PCC – Hand in Hand Community, hoe wordt daar Christmas 2022 beleefd?

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

Wel, ook in PCC is het niet moeilijk om te constateren dat er regelmatig zorgen zijn, dat er soms pijn en groot verdriet is, zoals recent na het overlijden van Bernice, Wumpini en Kojo Joseph. Wat een drama voor PCC.

Er is in heel Ghana ook grote zorg over de zeer grote economische problemen en de onzekere toekomst.

 

Maar tegelijkertijd ervaren wij in PCC dagelijks de blijdschap die zo kenmerkend is voor onze Community en zijn wij dankbaar voor het feit dat diverse bewoners dit jaar goed door een periode van ernstige ziekte zijn gekomen, zoals bijv. Yaw Balloon en recent ook Amma Lekma, die net terug is uit het ziekenhuis.

 

De gebrokenheid van deze wereld is dagelijks zichtbaar in PCC, je hoeft hier maar even rond te lopen en je begrijpt hoe moeilijk het leven van onze kinderen met al hun beperkingen vaak is.

 

Maar wij zien ook dat het licht juist doorbreekt op moeilijke momenten en dat kleine stapjes vooruit van sommige bewoners ons allemaal een gevoel van groot geluk kunnen geven.

En de caregivers en kinderen in PCC? Die gaan vol enthousiasme en overgave genieten van het prachtige Kerstspel op 2e kerstdag!

 

Vrede op wereldschaal is niet gemakkelijk te bereiken, maar soms ervaren wij die Vrede wel dichtbij, kijkend naar de goede mensen om ons heen en naar de lach en de vreugde van de bewoners van PCC.

 

Wij hopen dat Christmas 2022 voor jullie èn voor ons een feest van blijde verwachting en van groot verlangen naar Vrede en Gerechtigheid mag zijn, want de geboorte van Jezus heeft onze toekomst voor altijd veranderd..

 

Zijn Licht schijnt overal en altijd, dwars door het donker heen.

Vrede op Aarde, in de mensen een welbehagen. Amen.