Jubilee House en 2 nieuwe kinderen

Wij naderen langzaam maar zeker het hoogtepunt van dit PCC jubileumjaar, de viering van het Silver Jubilee eind december.

Maar ook voor eind december zijn er al diverse mooie en feestelijke momenten, zoals de snelle vordering bij de bouw van het Jubilee House en zeker ook de komst van 2 nieuwe kinderen naar onze Community.
 
In oktober kwam de G8 groep uit Groningen weer naar PCC. Het is inmiddels al de 6e keer dat deze groep op bezoek kwam en alhoewel de samenstelling van de zes G8 groepen tussen 2007 en 2017 wisselde stonden zij alle 6 onder leiding van één man: “Mr. G8” = Bernard Meier, al sinds 2007 een gedreven vriend van onze Community!
 
Een bezoek van G8 aan PCC gaat nooit ongemerkt voorbij!
Na een periode van langdurige voorbereiding en geweldige fondsenwerving in Nederland gaan zij na aankomst in PCC bijna onmiddellijk en vol energie  aan de slag.
Wij hadden G8 dit jaar uitgenodigd ons te helpen bij de bouw van het “Jubilee House”, dat is een nieuw woonhuis voor ong. 6-8 kinderen en 3 caregivers, een kopie van het woonhuis dat G8 in 2015 heeft gebouwd.
 
Wij willen graag een nieuw woonhuis bouwen omdat wij nog steeds af en toe nieuwe kinderen in PCC accepteren en in samenhang daarmee ook meer caregivers aannemen.
Natuurlijk is de vraag naar goede zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking in Ghana groter dan wij ooit vanuit PCC zullen kunnen beantwoorden, maar als wij goede mogelijkheden zien dan nemen wij graag nog een paar kinderen hier op, ook al omdat wij onlangs 2 jongeren uit de beschutte werkplaats terug konden brengen naar hun dorp en familie.
 
Een nieuwe huis in aanbouw en nieuwe kinderen op komst, deze zaken gaan vaak samen en maken ons allemaal blij.
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
 
Dankzij de geweldige inzet en grote deskundigheid van de G8 groep is er in ruim 2 weken tijd een enorme vordering gemaakt met de bouw van het Jubilee House, van het niveau van de fundering tot aan het punt dat de timmerman met het werken aan het dak aan de gang kan gaan, een geweldige prestatie.
Geloof mij, de zon brandde hoog aan de hemel in de 2e helft van oktober, er was vrijwel geen regen, maar G8 was niet van de bouwplaats weg te slaan, zeker ook de 3 dames van de groep niet! Well done!
 
En last but not least: G8 helpt ons niet alleen bij de bouw van het Jubilee House, zij betalen ook nog eens alle bouwkosten!!
Geweldig, veel dank aan G8!!
 
In oktober zagen wij 2 kinderen in Kumasi Children’s Home, die wij vervolgens voor een transfer naar PCC hebben geaccepteerd.
 
De kleinste van de twee was een lief jongetje met een klompvoet, ongeveer 4 jaar oud, dat (nog) niet kan praten, maar hij lijkt wel aardig wat te begrijpen. Na zijn aankomst in PCC krijgt hij de mooie naam David (“lieveling”).
De Bijbelse David was een kleine jongen die tot iets groots in staat bleek en wij hopen dat onze David ook grote dingen kan doen en in PCC veel vooruitgang zal boeken.
 
En het andere kind is een jongen van ong. 7 jaar met een prachtige glimlach en een vrolijke uitstraling die helemaal bij PCC past. Hij kan goed lopen al is hij enigszins spastisch, maar het spreken gaat (nog) moeizaam. Na zijn aankomst in PCC krijgt hij de naam Ruben, zie een zoon!
 
Zo komen wij prima in de stemming voor het grote jubileumfeest.
Met een prachtig nieuw Jubilee House dat eind december wel helemaal klaar zal zijn en met Ruben en David, die wij van harte welkom heten in PCC, hun nieuwe thuis. Zij zijn nog mooi op tijd om het Silver Jubilee mee te maken…..!