Geboren: 1993
Sponsor(s): Stephan en Marjan Emons – Bonink; fam. Oostveen, allen uit Nederland. Voor Joyce zoeken we nog een extra sponsor voor €25 per maand.

 

Joyce is waarschijnlijk geboren in 1993 en komt, zoals veel van onze kinderen, uit Osu Children’s home naar PCC, in 2003. Haar voorgeschiedenis is onbekend. Meestal is Joyce blij en houdt ze er van met mensen te knuffelen, soms als ze het helemaal niet verwachten. Ze heeft waarschijnlijk autisme en spreek niet, maar ze begrijpt wel veel. Ze houdt er van om bij de kleinere kinderen te helpen, zoals ze uit het zwembad halen of helpen aankleden. Soms schreeuwt zij het plotseling uit of gooit stoelen om, waarschijnlijk klopt er dan voor haar iets niet.

Joyce raakt van slag als haar bekende dagritme onderbroken worden omdat ze dit niet begrijpt. Zoals de meeste autistische mensen houdt ze van consistentie en een bekend patroon zoals dat hier in PCC geboden worden. Ze gaat niet graag uit PCC naar school, zeker niet als er bijna mango’s van de bomen vallen – dan blijft ze liever wachten om er een te vangen en op te eten. Dit is een bekende en troostende activiteit, nog beter dan een dag naar school.