Jonathan

Geboren: +- 2013
Sponsoring: fam. van den Broek; Geke van der Ent; Irma Geerars, allen uit Nederland. Jutta Weigel, Duitsland

 

Jonathan is geboren rond 2013 en kwam naar PCC vanuit Kumasi’s Childrens Home in oktober 2018. Jonathan is helaas twee keer in zijn leven achter gelaten! Hij werd vanuit Osu geadopteerd door een Ghanees stel, maar zij vonden zijn autisme en hyperactiviteit erg lastig om mee om te gaan waardoor ze hem na 3 jaar weer terug brachten.

Jonathan is inderdaad hyperactief en hij houdt er van om wild te spelen. Zoals veel autistische kinderen, zijn er bepaalde dingen waar hij enorm van houdt en één van die dingen is water…. Jonathan houdt ervan om in en met het water te spelen. Meestal is dat leuk, maar hij kan ook alle kranen open draaien in PCC. Als hij bij de Autistic Table met andere kinderen met water kan spelen is dat een goed moment voor hem om te leren wanneer je met water mag spelen en wanneer je het moet laten voor wat het is. Een moeilijke les voor Jonathan…

Toen hij net aankwam in PCC was hij overal, vooral waar het eten was. Hij ging zelf vaak in de winkel en klom in de kasten waar de koekjes lagen. Dit is nu erg verbeterd al hoewel hij nog steeds erg van eten houdt…… dus let goed op je bord of schaal!