Joël

Geboren: 2009
Sponsor(s): fam. Kwast, Holland.
 
Begin 2014 is Joël naar PCC gekomen en vanaf het prille begin heeft hij duidelijk gemaakt dat hij zich hier helemaal thuis voelt.
Hij is geboren in 2009 en verbleef tot eind 2013 enkele jaren in KCH, waar hij de lieveling van veel Europese vrijwilligers was, vooral door zijn guitige blik en enthousiasme. Sommige van die vrijwilligers zijn in de jaren na 2014 zelfs naar PCC op bezoek gekomen om te zien hoe het hier met met Joël gaat. Echte liefde!
 
Joël heeft last van spasticiteit, maar daar laat hij zich niet door weerhouden.
Bij aankomst in PCC kon hij nog niet lopen, maar met behulp van een “walker” maakte hij al snel veel progressie en het duurde dan ook niet lang of hij kon lopen, aanvankelijk met een walker, later met een wandelstok en sindsdien ook zonder enig hulpmiddel, al blijfthet een typisch Joël loopje, o.a. door het overstrekken van zijn knieën en de wat horende loop.
Maar hij doet het en daar gaat het om!
 
Hij krijgt vanaf zijn 1e dag in PCC elke dag fysiotherapie (als hij daar tenminste zin in heeft….) en dat doet hem duidelijk goed.
 
Joël blijkt behoorlijk slim, heeft veel humor, maar kan ook ondeugend zijn, enfin, dat komt vaker voor bij jongens van zijn leeftijd.
Hij is enthousiast en gaat graag naar de Summer School, waar hij tot de uitblinkers behoort.
 
Kortom, Joël is helemaal op zijn plaats in PCC!