James

Geboren: 2009
Sponsor(s): Thomas Hoeven en Esther v Galen; Marian Schenk en Ard Maters; Carina Meißgeier, Duitsland.
 
In mei 2011 werd James door zijn moeder in Secondi achtergelaten, waarna hij in Osu Children’s Home terecht kwam. Hij is waarschijnlijk in 2009 (wellicht prematuur) geboren en sindsdien heeft hij een hersenbeschadiging, met diverse verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Hij is in maart 2012 naar PCC overgeplaatst en vanaf dat moment is hij een van de lieve kleine kinderen van onze Community. Hij heeft een (te) laag lichaamsgewicht en kon aanvankelijk niet praten of lopen, maar hij heeft wel een aansprekende mimiek, hij kan je een high five geven en zelfs een handkus!
Hij vindt het heerlijk als anderen zich met hem bezig houden en hij kan je daarbij prima duidelijk maken wat hij wel en wat hij niet wil, bijv. welk eten hij lekker vindt, of hij het zwembad in wil gaan of niet, of hij wil proberen met hulp te lopen of juist helemaal niet. Hij maakt je heel duidelijk wat hij niet wil door het op een luid huilen te zetten, door zijn schaal met eten op de grond te gooien totdat hij zijn zin krijgt…. Dan laat zijn gezicht een triomfantelijke blik zien, waarmee hij duidelijk maakt dat hij bepaalt wat er gebeurt! Hij oefent elke dag een paar keer met lopen met behulp van een kleine rollator en iemand die hem de goede kant op stuurt. Hij vindt het ook heel leuk om met kleine autootjes te spelen of met Lego en hij gaat graag naar de crèche van de PCC Summer school, samen met zijn PCC broertje Gabriel. En hij probeert er steeds voor te zorgen dat vrijwilligers of gasten van PCC hem optillen en dan met hem kroelen, want hij is helemaal verzot op je aandacht!
En inmiddels weten wij dat James ook last heeft van Sikkelcel anemie. Hij is al 2 x opgenomen geweest voor een bloedtransfusie en daar reageerde hij goed op.