James

Geboren: 2009
Sponsor(s): Thomas Hoeven en Esther v Galen; Marian Schenk en Ard Maters; Carina Meißgeier, Duitsland. Familie van Es, Holland

 

In mei 2011 werd James door zijn moeder in Sekondi achtergelaten, waarna hij in Osu Children’s Home terecht kwam. Hij is waarschijnlijk in 2009 (mogelijk prematuur) geboren en sindsdien heeft hij een hersenbeschadiging, met diverse verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Hij is in maart 2012 naar PCC overgeplaatst en sindsdien is hij gegroeid en heeft hij zich verder ontwikkeld, ondanks zijn ernstige Sikkel cel ziekte waarvoor hij vaak bloedtransfusies nodig had. Hij loopt nu m.b.v. een dorsaal rollator en geeft je graag een high five of een kus.

James vindt het heerlijk als anderen zich met hem bezig houden en hij kan je daarbij prima duidelijk maken wat hij wel en wat hij niet wil, bijv. welk eten hij lekker vindt, of hij het zwembad in wil gaan of niet. Als hij de dingen krijgt die hij wil, licht zijn hele gezicht op van geluk en plezier. Hij vindt het ook heel leuk om met kleine autootjes, Lego of andere speeltjes te spelen. Hij zal ook proberen plezier te maken moet voetballen en houdt van de ochtend fysio waar hij veel plezier heeft. Zoals de meeste kinderen houdt James erg van de aandacht in PCC en geniet van zijn leven hier.