Hoe gaat het momenteel in PCC?

 

Vandaag weer een paar (hopelijk) interessante berichten over Ghana en PCC

 

Komst nieuwe bewoner en wij noemen hem Samson

Begin juli hebben wij weer een nieuwe bewoner in PCC toegelaten, een jongentje van een jaar of 6, in mei achtergelaten door onbekenden in de buurt van Wenchi.

De autoriteiten zijn er helaas niet in geslaagd om zijn familie te traceren en men heeft PCC met klem verzocht ons over hem te ontfermen.

Het is een rustig jongentje met autistische kenmerken. Hij praat (nog) niet, maar hij eet des te meer! Wie weet wordt hij daardoor ooit net zo sterk als de Bijbelse Simson….?

 

Vertrek van Edna

Veel gasten die ons de afgelopen jaren bezochten zullen genoten hebben van de goede service van onze gastvrouw Edna.

Wij waren erg blij met haar toegewijde inzet en positieve uitstraling! Helaas heeft zij ons onlangs laten weten dat zij om privé redenen een baan elders heeft geaccepteerd. Zij vertrekt in september en wij wensen haar het allerbeste.

Wilt u Edna nog een keertje ontmoeten, kom dan snel naar PCC – Hand in Hand toe!

 

Erkenning van het werk van PCC – Hand in Hand

In de afgelopen periode hebben wij op verschillende manieren een vorm van erkenning ervaren voor het werk dat wij in PCC doen.

 

Zo kregen wij van het Psychiatrische ziekenhuis in Accra het verzoek om een aantal van hun medewerkers te leren hoe je een goed dagprogramma voor de bewoners organiseert! Zij kwamen met 4 mensen voor een oriëntatie en waren zeer enthousiast! Hopelijk leidt dit tot een beter dagprogramma in Accra!

 

En vlak daarna kregen wij een verzoek van een zorgorganisatie uit Bolgatanga in Noord-Ghana waar men graag wil profiteren van onze kennis om passende Daycare activiteiten in wijken en dorpen te organiseren voor de vele jongeren met een beperking.

Wij hebben in juli één van onze stafleden een veldonderzoek in Bolgatanga laten doen om te kunnen beoordelen hoe wij hen het beste kunnen helpen.

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

 

Ghanese economie en de gevolgen voor PCC

Het zal jullie niet ontgaan zijn: de hele wereld wordt geraakt door hoge olieprijzen en het dreigende tekort aan graan als gevolg van de Russische oorlog in Oekraïne. Dat gebeurt in Europa, maar de mensen in Afrika worden nog veel meer getroffen, zeker ook in Ghana.

De prijzen in Ghana stijgen onrustbarend snel, de inflatie is volgens deskundigen ruim 50% (….!) sinds vorig jaar en de Ghanese economie wordt ook door andere oorzaken zwaar getroffen.

 

De Cedi verliest dit jaar snel aan waarde en de Ghanese regering heeft nu een beroep op het IMF gedaan om Ghana door deze moeilijke tijden heen te helpen. Zie  bijgaande slides.

 

Ook voor PCC zijn de gevolgen duidelijk merkbaar, de prijzen van voedsel en persoonlijke zorgmiddelen stijgen bijna dagelijks, al proberen wij door slim en tijdig in het groot in te kopen de prijsstijgingen nog een beetje voor te blijven. Maar dat het leven in hoog tempo duurder wordt is helaas onontkoombaar. Gelukkig komen onze bewoners nog niets tekort!

 

Bezoek namens de stichting Ananse

Rüdiger en Susanne Gailing van de Duitse stichting Ananse hebben in juli een zeer geslaagd bezoek aan PCC gebracht. Zij zijn (al meer dan 20 jaar!) vrienden van onze Community en helpen ons op diverse manieren, o.a. door ondersteuning van ons Outreach werk.

Ook dit keer gaven zij gewaardeerde adviezen en goede ideeën, bijvoorbeeld over nuttige hulpmiddelen om de communicatie met bewoners, die zelf niet (goed) kunnen spreken, te verbeteren.

Wij zijn dankbaar voor zulke goede en trouwe vrienden!

 

En …… er komen in de komende maanden nog meer goede vrienden van PCC naar onze Community!! Het aantal bezoekers, sinds 2020 fors gedaald door corona, begint gelukkig weer wat toe te nemen!

 

Daarover meer in een volgende Albert’s Corner!