Hoe gaat het eigenlijk met …….?

 
Regelmatig krijgen wij vragen over onze kinderen van sponsoren

of van mensen die hier als vrijwilliger of als gast waren, allemaal mensen die graag willen weten hoe het toch gaat met hun “favoriete” bewoner(s) van PCC.
Af en toe schrijf ik in Alberts Corner wel een uitgebreider verhaal over één van onze kinderen en diens achtergrond, maar ik kan mij voorstellen dat mensen graag over meer kinderen een beetje up-to-date willen blijven, liefst met een actuele foto.
Daarom zal met enige regelmaat in de AC een column met de titel “Hoe gaat het eigenlijk met….….?” verschijnen, met daarin telkens korte berichten over verschillende kinderen van PCC plus wat recente foto’s.
Wilt u ook heel graag meer weten over de ontwikkeling van één van onze bewoners? Stuur mij dan s.v.p. een verzoek per email toe en wie weet ziet u dan binnenkort in deze rubriek het antwoord op die vraag!
 
Vandaag geven we n.a.v. enkele recent ontvangen vragen graag een update over een viertal bewoners, namelijk:
 
Tettey
Sinds zijn komst naar PCC in 2011 is Tettey echt enorm vooruitgegaan. Lopen leerde hij hier al snel, net als goed eten en met andere kinderen spelen. Tegenwoordig bezoekt hij de Shalom Special School en onze Summer School en doet hij zijn best, al is hij niet de makkelijkste leerling in de klas. Op PCC feestjes heeft hij bijna altijd een heel speciale en belangrijke rol, zeg maar de Tettey show en al 2 x speelde hij een serene Jezus in het PCC Kerstspel.
Kortom, Tettey doet het geweldig in PCC, al heeft hij ook zijn mindere momenten, bijv. als hij zijn zin niet krijgt. Maar dat valt gelukkig in het niet bij al zijn leuke acties en bij het genieten van de unieke mimiek van Tettey.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
M’Afia
Deze prima donna van onze Community ontwikkelt zich tot een ontzettend lieve, zorgzame en sociale jonge vrouw. Ooit was zij een “stevige” jonge straatmeid in Accra, sinds haar komst naar Hand in Hand is zij gelukkig ten goede veranderd.
Haar epilepsie is momenteel goed onder controle en ook verder is zij prima gezond. Iedere gast van PCC wordt door haar hartelijke verwelkomd en omarmd, zij deelt zonder problemen haar mango’s met de andere kinderen, maakt altijd grapjes en vertelt graag hele verhalen die mij niet altijd helemaal duidelijk zijn, maar ze klinken wel ontzettend interessant en levendig…..! Kortom, een heel blije en positieve bewoner van PCC.
 
James
James is een heerlijk klein, levendig en stralend joch. Zijn grote vriend is tegenwoordig Joel, vaak zie je ze samen rondlopen met hun rollators, oefenen (of is het spelen?) in het Physio Palace en genieten van alle andere leuke dingen hier. James gaat graag naar de Summer School en hij doet het daar heel goed, volgens de juf is hij best slim! Alleen is hij lichamelijk (nog) niet zo sterk, als hij spreekt klinkt het ook meer als hard fluisteren dan als praten, maar ….. hij heeft wel een stevige eigen wil en het lukt hem uitstekend om die kenbaar te maken!
Een kind om van te houden en dat doen velen dan ook!
 
Miriam
En hoe gaat het eigenlijk met Miriam, onze vondeling van ¾ jaar geleden? Wel, gelukkig kunnen we over haar ook heel positief zijn, want zij ontwikkelt zich zeer florissant. Zij heeft allang geen ondervoeding meer, integendeel, zij eet prima en wordt liefderijk verzorgd door Gloria. Die stimuleert haar ook enorm bij het (leren) lopen met een rollator, bij het spelen in het zwembad en bij het leren spreken.
Miriam is heel aaibaar en geniet volop van alle aandacht die zij krijgt. Zij lijkt erg blij met haar nieuwe woonplek, PCC!
 
Wordt vervolgd!
Verzoeken over recente verhalen en foto’s van andere kinderen graag naar: [email protected]