Het PCC Journaal

Een nieuwe aflevering van het PCC Journaal

 
Nieuwe bewoner: Willem van Oranje
Sinds medio juni hebben wij een nieuwe bewoner in PCC. Hij heet William en was bij aankomst ong. 2½ jaar oud. Wij zagen hem toen zijn moeder met de ondervoede en verstandelijk beperkte William uit Noord-Ghana naar PCC toekwam, daarnaast had zij ook nog een ondervoede baby aan de borst.
Moeder Lydia heeft ook nog 2 andere kinderen, maar geen baan, geen echtgenoot en geen familie die naar haar omkijkt. Zij was helemaal onderaan de maatschappelijke ladder terechtgekomen en de caregivers smeekten ons om iets aan haar situatie te doen.
Na lang nadenken over onze verwachtingen voor de toekomst van Lydia en de ondervoede kinderen hebben wij uiteindelijk besloten om William als bewoner van PCC te accepteren.
Tevens hebben wij Lydia tijdelijk een baan als schoonmaakster op PCC aangeboden. Zij was zeer verrast en als een kind zo blij.
Wij verwelkomden William als nieuwe bewoner toevallig op de dag van een Oranje feestje in PCC, omdat Joe Emma op het punt stond naar Nederland af te reizen (zie vorige Alberts Corner).
Daarom noemen wij hem sindsdien William of Orange!
Inmiddels kunnen wij zeggen dat het gelukkig goed gaat met William en Lydia. Wij zijn blij dat wij iets voor dit kleine, wanhopige gezin hebben kunnen doen.
 
Operatie klompvoet David
Onlangs is de kleine David geopereerd aan zijn klompvoet. Hij liep daarvoor al een poosje met een corrigerend gipsverband rond. Over een paar weken gaat het gips eraf en dan hopen wij te kunnen constateren dat de operatie goed geslaagd is.
Davids humeur heeft niet onder de operatie en het gips geleden, hij is nog steeds heel vrolijk en dynamisch, een heerlijk joch.
 
Bezoek voorzitter Ned. steunstichting Hand in Hand
In september werd PCC verblijd met het bezoek van de voorzitter van onze Nederlandse steunstichting Hand in Hand (HIH), dhr. Wim van Minnen. Wim is al 4 jaar voorzitter van HIH, maar hij was nog niet eerder in Ghana en PCC geweest.
 
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Zijn bezoek, zowel aan PCC zelf als aan ons Outreach programma, was zeer informatief en indrukwekkend, zowel voor hem als voor PCC.
Tijdens zijn bezoek is de band tussen PCC en HIH verder verstevigd door de finale ondertekening van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst in de vorm van een Memorandum of Understanding.
Alle andere handtekeningen waren al eerder gezet, o.a. van de penningmeester van HIH dhr. Wim Mur tijdens het bezoek van Joe Emma in Nederland.
Met de handtekening van Wim van Minnen is de innige relatie tussen PCC en HIH op basis van een document vol duidelijke wederzijdse afspraken nu weer voor jaren herbevestigd.
 
Portia, een nieuwe jong volwassene in de beschutte werkplaats
Naast William als bewoner hebben we onlangs ook een nieuwe werker in de beschutte werkplaats toegelaten. Haar naam is Portia en zij komt uit Sunyani.
Portia helpt, ondanks haar lichte verstandelijke beperking, in het naaiatelier. Zij kan nl. behoorlijk goed met een naaimachine overweg en repareert nu de kleding van veel PCC kinderen!
Het begin was even wennen voor haar, maar inmiddels voelt zij zich hier helemaal thuis tussen de andere jong volwassenen van de beschutte werkplaats.
 
James nog steeds regelmatig ernstig ziek door Sikkel cel bloedarmoede
Helaas wordt ons aller James nog vaak geplaagd door forse en levensbedreigende bloedarmoede als gevolg van zijn ernstige Sikkel cel ziekte.
Hij heeft de laatste paar jaar al ongeveer 10 x (!) een bloedtransfusie nodig gehad, maar gelukkig krabbelt hij tot nu toe steeds weer op.
Wij hopen van harte dat de scherpe kantjes van zijn ziekte zullen verdwijnen, al zal hij wel altijd last van deze aangeboren ziekte houden.
 
Extra grote schommel in de speeltuin
Dankzij een mooie donatie van vrienden van oud-vrijwilliger Els hebben wij o.a. een prachtige nieuwe schommel aan de speeltuin kunnen toevoegen, net zo’n schommel als een aantal jaren geleden door leden van de kerk van Almere hier gemaakt is. Alle kinderen zijn dol op die schommel, dus een tweede is een prachtige aanwinst.
 
Tot zover deze aflevering van het PCC Journaal.
Veel liefs uit PCC.