Het leven in PCC gaat na corona weer verder

In Europa zijn veel mensen inmiddels gevaccineerd tegen corona, maar in Afrika is dat zeker nog niet het geval.

Eind september berichtte de WHO dat nog maar zo’n 4% (!) van de bevolking in Afrika gevaccineerd is, in Ghana is dat ook het geval.

Wie schetst dan ook onze verbazing toen deze week geheel onverwacht iedereen van boven de 18 in Nkoranza via de lokale radio werd opgeroepen om zich de volgende dagen te laten vaccineren….!!
Grote rijen mensen verzamelden zich op diverse plaatsen in de stad en ook onze caregivers en enkele oudere bewoners hebben zich, verspreid over 2 dagen, daar snel aangemeld.
Zij ontvingen allemaal hun eerste vaccinatie met het Astra Zenica vaccin en moeten zich over een maand melden voor de 2e prik!

Zoals te verwachten was hadden diverse caregivers de volgende dag wel wat last van hun arm, sommigen voelden zich ook niet helemaal lekker, maar één dag later was het leed gelukkig voor iedereen alweer geleden.
Zie bijgaande foto’s van trotse caregivers met hun vaccinatiebewijs, maar ook een foto van dezelfde mensen die hun post-vaccinatieklachten speciaal voor de lezers van deze column (enigszins overdreven…..) tot uitdrukking brengen………

Wij horen dat het grootschalig vaccineren op meer plaatsen in Ghana gebeurt, blijkbaar heeft Ghana recent een behoorlijke hoeveelheid vaccins ontvangen, heel mooi!!

En ……. heel langzaam maar zeker zien wij ook weer af en toe gasten naar PCC toekomen! Het zijn nog geen grote aantallen, maar toch, er zit weer beweging in na 1 ½ jaar stilstand!

Experts op bezoek
Onder die gasten zijn ook een paar heel speciale!

Daar hoort bijv. Sabine uit Nederland bij, die ons een maand lang met haar expertise komt helpen om de dagelijkse programma’s in PCC (= onze Daycare-groepen) te verbeteren en aan te vullen, om zo extra afwisseling in deze programma’s mogelijk te maken.

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Zij heeft tevens een heleboel mooie en nieuwe spullen voor deze programma’s meegenomen en daar hebben wij haar uiteraard uitgebreid voor bedankt!

Ook Sofanne uit Nederland is een welkome gast! Zij is 10 jaar geleden hier een aantal maanden als vrijwilliger werkzaam geweest.
Inmiddels is zij arts en gaat zij de komende jaren bijdragen aan een nog sterkere relatie tussen PCC en de Nederlandse stichting Hand in Hand om zo de Board van PCC maximaal te ondersteunen.

En last but not least is Sue Hatton uit Engeland weer op bezoek en dat is bepaald niet voor het eerst, zij komt hier al vanaf 2007 (!).
Sue is al heel lang onze autisme expert en heeft tevens geweldig goed geholpen om de trainingsprogramma’s voor onze caregivers vorm en inhoud te geven.
Ook dit jaar geeft zij speciale workshops aan onze caregivers over autisme en adviseert ons over de beste manier van zorg geven aan sommige autistische kinderen, zoals Solomon, Jonathan, Sara e.a.
Geweldig mooi om te zien hoe Sue op een ogenschijnlijk simpele manier in staat is contact te maken met autistische kinderen die volledig in hun eigen wereld leven, kinderen waar de caregivers vaak veel moeite mee hebben (en dat begrijpen wij maar al te goed).

Sue komt nooit met lege handen naar PCC, zij had weer allerlei leuke en nuttige zaken bij zich en is daarvoor op passende wijze bedankt!

Wij zijn heel dankbaar dat PCC tot nu toe gespaard is gebleven voor corona infecties en hopen van harte dat dit zo zal blijven, in het besef dat onze kinderen, op enkele oudere bewoners na, (nog) niet gevaccineerd zijn.

Zo begint het leven in PCC weer een beetje terug te keren naar het “oude normaal” na de bijzondere coronatijd.
Het leverde, zoals je kunt zien, ook weer mooie foto’s op!