Het circus komt naar PCC!

Hooggeëerd publiek, komt dat zien, komt dat zien!

Nog nooit vertoond: 2 dagen lang was het Circus in PCC en iedereen heeft er met volle teugen van genoten!
 
Drie mensen van circusschool Hannes en Co uit Vlaardingen, nl. circusdirecteur Anne Kuipers en zijn assistenten Rob en Franny, hebben ons een weekend lang volop laten genieten, allereerst van de door hen vertoonde kunsten, maar misschien nog wel meer van het feit dat daarna alle kinderen en caregivers de diverse acts zelf in de praktijk mochten gaan oefenen.
 
Alle circusacts leiden zonder uitzondering tot groot enthousiasme, zoals de kleurrijke en wervelende doekjes, de rondtollende ringen, de steeds maar doordraaiende Chinese borden op een stokje, de evenwichtskunst bij het lopen op een koord, de kleurrijke hoog opgegooide ballen, de steeds maar rondtollende diabolo’s, de in de lucht omhoog gegooide en met stokjes opgevangen en ronddraaiende balansstok en last but not least de interactieve acrobatiek.
 
Na de eerste voorstelling op zaterdagmorgen op het voetbalveld was al duidelijk dat het circus een groot succes zou worden. Joe Emma bleek een prima vertaler en een fantastische hulp voor circusbaas Anne en er ontstond in no time een tastbare sfeer van grote verwachting, van enorme blijdschap en van ongekend enthousiasme, ook dankzij de continue hoorbare en aanstekelijke circusmuziek.
 
Na de eerste presentatie op zaterdagmorgen werd vervolgens in 6 groepjes van kinderen en caregivers hard geoefend op alle acts gedurende de rest van de zaterdag en ook nog op zondagmorgen, na de kerk.
Al dat oefenen was natuurlijk niet voor niets, want er volgde een daverende slotshow op zondagmiddag op het tot circustent omgebouwde Jubilee Square, dat was de climax van het weekend.
 
Previous Image
Next Image

info heading

info content

Onze kinderen en caregivers waren inmiddels allemaal omgevormd tot echte artiesten, ook de rolstoelers en de autistische kinderen deden (zoveel mogelijk) mee.
En terwijl één groep liet zien hoe geweldig zij de act beheersten waren de andere vijf groepen de dolenthousiaste toeschouwers. De ene act was nog leuker dan de andere en het applaus en het gelach waren dan ook niet van de lucht.
 
Het is bijna niet in woorden uit te drukken hoe groot het succes van het circus in PCC was. Hopelijk geven de foto’s bij deze column jullie wel een goed beeld van de dynamiek, het enthousiasme en de grote blijdschap.
 
Iedereen deed geweldig zijn best en elke groepje maakte er die middag een prachtige show van. De uit de ogen stralende grote blijdschap van zoveel van onze bewoners was al een feest op zichzelf.
Het is niet te doen om alle hoogtepunten van de circusshow in PCC te noemen, de twee dagen waren een aaneenschakeling van alleen maar prachtige en ontroerende momenten.
 
De blik in de ogen van veel kinderen tijdens de show was vaak onbetaalbaar, kijk maar eens naar Piedu, naar David of naar Miriam of eigenlijk naar alle kinderen en caregivers. Die laatsten genoten net zoveel als de kinderen, ook voor hen was het een uniek weekend.
 
Circusschool Hannes en Co, Anne, Rob en Franny, nogmaals enorm bedankt voor het prachtige en belangeloze circusfeest dat jullie onze kinderen hebben aangeboden!
Het was geweldig en onvergetelijk, dagenlang was het “the talk of the town”!
Dus……. zeer voor herhaling vatbaar!!