Gastvrouw Elizabeth getrouwd

Veel van onze gasten van de laatste jaren zullen Elizabeth zeker kennen.

Zij is namelijk al enige tijd als gastvrouw werkzaam in het restaurant van PCC, samen met Vida. Ook verzorgt zij voor iedereen die dat wil graag een rondleiding over onze compound. En daarnaast is zij ook nog PCC caregiver en zorgt heel goed voor 2 van onze bewoners, nl. Kwabena Tawiah en Theresa.
 
Maar vandaag, donderdag 23 april 2015, is alles anders voor Elizabeth, want op deze dag treedt zij in het huwelijk met haar geliefde Alex in het familiehuis van Elizabeth in Akuma, niet ver van Nkoranza.
Dit huwelijk is in korte tijd strak georganiseerd, want Alex is weliswaar Ghanees, maar hij woont en werkt in Zuid-Italië! (Inderdaad, daar is hij eerder als bootvluchteling terechtgekomen). Hij is nu gedurende (slechts) 3 weken in Ghana en in die korte periode moest alles geregeld worden!
Met een grote delegatie van PCC zijn wij naar Akuma gereisd om getuige van dit traditionele huwelijk te kunnen zijn, want we willen er niets van missen!
 
De binnenruimte van het familiehuis is mooi versierd en verder staan er overal stoelen voor de vele gasten en in het midden een – nu nog lege – prachtig versierde bank voor het a.s. echtpaar. Natuurlijk begint het voor ons allemaal met veel handen schudden bij binnenkomst en uiteraard ontbreekt ook de uitgebreide fundraising voor het jonge paar niet. Zonder fundraising is eigenlijk geen enkele ceremonie in Ghana denkbaar…. Gelukkig loopt de fundraising goed en iedereen vermaakt zich.
Maar het wordt pas echt leuk als de ceremoniemeester op enig moment de a.s. echtgenoot uit het publiek naar voren roept. Alex krijgt een bos mooie bloemen overhandigd en met die bloemen in zijn handen gaat hij overal naarstig op zoek naar de mooiste bloem van het huis, naar zijn geliefde Elizabeth!
Dat lukt helaas nog niet, want zij wordt nog even voor hem verborgen gehouden. Gelukkig niet voor lang, want tegen betaling van Cedi 200 is de zus van Elizabeth al snel bereid te verklappen waar Elizabeth verblijft en kort daarna leidt de vader van Elizabeth zijn dochter naar Alex toe.
Previous Image
Next Image

info heading

info content

 
Zo gaat haar hand over van de beschermende hand van de oude vader naar de uitnodigende hand van de jonge a.s. echtgenoot!
Elizabeth ontvangt vervolgens de bruidsschat van de familie van de bruidegom en die bestaat o.a. uit een aantal flessen schnaps en enkele enveloppen met inhoud, bestemd voor de familie van de bruid. Als aan deze belangrijke formaliteit voldaan is staat niets het huwelijk meer in de weg, want het overhandigen van de bruidsschat resp. het in ontvangst nemen ervan betekent dat de beide families het helemaal eens zijn.
De dominee van de Lighthouse Chapel International is aanwezig en hij neemt de trouwgeloften af. Ten overstaan van iedereen beloven Alex en Elizabeth elkaar lief te hebben en elkaar te ondersteunen en als teken van hun blijvende verbondenheid wordt de ringen overhandigd. Daarna smeekt de dominee om Gods zegen voor dit jonge echtpaar en hij neemt de gelegenheid waar om tevens hartstochtelijk te bidden voor de komst van veel gezonde kinderen voor dit nieuwe paar, zelfs twee- en drielingen worden niet uitgesloten!
 
Natuurlijk zijn wij niet met lege handen gekomen en met alle geschenken van PCC en van ieder persoonlijk, meestal in de vorm van een envelop met inhoud maken wij Alex en Elizabeth heel blij. Na ruim 2 uur vertrekken wij, zodat iedereen nog op tijd voor het avondeten terug in PCC kan zijn en rijden terug met een brede glimlach op ons gezicht en een take-away maaltijd in onze handen.
 
En omdat Alex weer terug gaat naar Italië blijft Elizabeth gelukkig nog een poosje bij ons werken. Jammer voor Alex, maar fijn voor PCC en alle gasten.
Dus……. vergeet niet om haar te feliciteren als je binnenkort naar PCC toekomt! Wij wensen Alex en Elizabeth in ieder geval heel veel geluk met elkaar en Gods zegen toe!