Feestelijke opening Daycare Center in Donkro Nkwanta

 

De mensen van PCC zijn altijd wel bereid om een mooi feestje te vieren

en de officiële opening van de door PCC in Donkro Nkwanta gebouwde Daycare was zeker een goede reden voor zo’n feestje!

 

Het werk van PCC voor kinderen met een beperking vindt tegenwoordig ook steeds meer buiten de muren van de Community plaats, in de vele dorpen in diverse Districten in een groot gebied om Nkoranza heen.

PCC slaat de vleugels uit!

 

In Donkro Nkwanta, ongeveer 20 km. van Nkoranza, was de PCC Daycare al een tijdje in gebruik voor de kinderen met een beperking uit dat dorp, maar de officiële opening moest nog steeds plaatsvinden. Dat was o.a. omdat op het voorterrein nog steeds gewerkt werd, bijv. aan een muurtje en een poort, nodig om deze Daycare veilig af te schermen van de brede weg die er vlak voorlangs loopt.

 

Maar vrijdag 26 mei was het eindelijk zover: de dag van de feestelijke en officiële opening van het fraaie gebouw door de Chief van Donkro Nkwanta!

 

Veel bewoners van PCC wilden dat feestje graag bijwonen en dus ging een grote delegatie na het ontbijt op weg naar Donkro Nkwanta, samen met de onvermijdelijke drums, om het feest daar met veel muziek, liederen en dans op te luisteren! En reken maar dat zij dit zeer enthousiast gedaan hebben, niemand kan het gemist hebben..!

 

De kinderen uit Donkro Nkwanta, die dagelijks naar dit centrum toekomen, waren natuurlijk ook aanwezig, samen met hun ouders en zelfs nieuwsgierige ouders + kind uit omliggende dorpen. Ook zij deelden in de feestvreugde.

 

De muurtjes waren keurig gemetseld, de poort hing (bijna) goed in de hengsels en het hele terrein was (min of meer) gereed voor het feest.

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

De Chief kwam net als andere belangrijke gasten, zoals de lokale Assemblee man en diverse dominees plus de lokale imam, mooi op tijd. Niemand wilde ontbreken!

 

De zon scheen fel en het was heel warm, maar gelukkig waren er voldoende canopies (= overkappingen / luifels) voor alle gasten en de Chief had, als teken van zijn waardigheid, de traditionele Umbrella boven zijn hoofd als bescherming.

Toen ik wat later als vertegenwoordiger van PCC aan de beurt was voor mijn toespraakje was de Chief zo vriendelijk om de drager van zijn Umbrella even naar ons toe te sturen, zodat ook Joe Emma en ik goed beschermd waren tegen de brandende zon!

 

De voorouders werden door de mensen rond de Chief tijdens het openingsritueel op traditionele wijze (d.w.z. met drank geplengd uit een fles jenever) aangeroepen en gevraagd om hun bescherming! Dat geeft veel vertrouwen voor een goede toekomst.

 

Na alle toespraken en muziek heeft de Chief vervolgens officieel en vakkundig het lint doorgeknipt. Daarna mocht iedereen door het gebouw van de Daycare heenlopen en alles bewonderen. Wij hoorden veel Oh’s  en Ah’s…!

 

Het feestelijke drankje en hapje na afloop van de ceremonie werd door iedereen zeer gewaardeerd, dat hoort nu eenmaal bij een goed feest!

Het was een eenvoudige, maar heel mooie ceremonie. Wij zijn heel blij met en trots op deze fraaie en functionele Daycare in dit wat grotere dorp in het Nkoranza South District.

 

Wij hopen in de komende jaren nog een paar van deze Daycare Centers in de Districten om Nkoranza heen te kunnen realiseren, zodat ouders daar overdag hun kind met een beperking naar toe kunnen brengen, dat is een belangrijke verbetering in het leven van zowel ouders als kinderen.

 

De Daycares zijn dan ook een heel succesvol onderdeel van ons Outreach werk voor kinderen met een beperking.