Esther

Sponsors:  Ank Broeders;  Lea Ballman (Duitsland)
 
In oktober 2015 zijn 3 meisjes van Kumasi Children’s Home naar PCC toegekomen.
Esther was daar één van, de middelste van de 3, toen ong. 5 à 6 jaar oud.
Zij was ongeveer 1 jaar eerder rondzwervend op straat in Kumasi aangetroffen en naar KCH gebracht, waar zij naast een milde verstandelijke beperking ook een forse eiwitondervoeding bleek te hebben. Veel meer info hebben wij helaas niet over haar leven voor haar komst naar PCC.
 
Na aankomst in PCC blijkt Esther een lekker actief en vrolijk meisje te zijn, zij heeft zelfs een beetje ondeugende twinkeloogjes. Het aanpassen aan haar nieuwe omgeving en het geheel andere leven in onze Community is gelukkig heel voorspoedig gegaan. KCH is zij blijkbaar heel snel vergeten.
 
Esther heeft een open gezichtje en een opvallend gebit. Zij gedraagt zich eigenlijk altijd enthousiast. Zij houdt heel veel van eten, is heel blij met al haar nieuwe kleren en geniet volop van de Daycare, van het rondwandelen op de compound en nog meer van het zwembad. Zij is al zindelijk en luistert goed naar haar caregiver.
 
De 2 andere meisjes, die met haar vanuit KCH naar PCC gekomen zijn, heten Deborah en Lizzy. Vooral Deborah is haar dierbaar, Esther en Deborah gedragen zich bijna als een tweeling.
Esther kan al wandelend minutenlang tegen je blijven keuvelen, bijv. over haar nieuwe kleren, over het eten en over nog veel meer. En als je nieuw bent in PCC, zorg dan dat je een poosje met Esther rondloopt, want zij vertelt je alle namen van de kinderen en caregivers!
Zij voelt zich duidelijk helemaal thuis in PCC, zij glimlacht vrijwel continue en daar zijn wij heel blij mee.