Esther

Born: +- 2010

Sponsors:  Ank Broeders,  Ria van de Lagemaat en Ineke Bosman, allen uit Nederland

 

In oktober 2015 zijn 3 meisjes van Kumasi Children’s Home naar PCC toegekomen. Esther was daar één van, de middelste van de 3, toen ong. 5 à 6 jaar oud. Zij was 1 jaar eerder rondzwervend op straat in Kumasi aangetroffen en naar KCH gebracht, waar zij naast een milde verstandelijke beperking ook een forse eiwitondervoeding bleek te hebben.

Na aankomst in PCC blijkt Esther een lekker actief en vrolijk meisje te zijn, zij heeft zelfs een beetje ondeugende twinkeloogjes. Zij bleek ook te lijden aan Sikkel cel ziekte. Het aanpassen aan haar nieuwe omgeving en het geheel andere leven in onze Community is gelukkig heel voorspoedig gegaan.

Esther heeft een open gezichtje en een opvallend gebit. Zij gedraagt zich eigenlijk altijd enthousiast. Esther houdt heel veel van eten, is heel blij met al haar nieuwe kleren en geniet volop van de Daycare, van het rondwandelen op de compound en nog meer van het zwembad. Zij is zindelijk en luistert goed naar haar caregiver.

De 2 andere meisjes, die met haar vanuit KCH naar PCC gekomen zijn, heten Deborah en Lizzy. Vooral Deborah is haar dierbaar, Esther en Deborah gedragen zich bijna als een tweeling. Esther kan al wandelend minutenlang tegen je blijven keuvelen, bijv. over haar nieuwe kleren, over het eten en over nog veel meer. En als je nieuw bent in PCC, zorg dan dat je een poosje met Esther rondloopt, want zij vertelt je alle namen van de kinderen en de caregivers! Zij voelt zich duidelijk helemaal thuis in PCC, zij glimlacht vrijwel continue en daar zijn wij heel blij mee.