Eno Mary

 
Geboren: 2002 – 2003
Sponsor(s):    NN anoniem
 
Dit meisje was een jaar of 8 of 9 oud, toen zij in augustus 2011 in het Osu Children’s Home werd opgenomen, nadat zij kort daarvoor in Sekondi Metro was achtergelaten. Zij heeft een matige verstandelijke beperking.
In maart 2012 kwam zij vervolgens naar PCC.
 
Aanvankelijk kon ze niet praten, had ze vaak een angstige blik in de ogen en kon ze maar moeilijk wennen aan de structuur van PCC of of wilde zij niet meedoen met ons dagprogramma. Maar inmiddels heeft zij haar nieuwe familie en haar nieuwe thuis volledig geaccepteerd en in haar ogen zien wij sindsdien heel vaak pretlichtjes.
Eno heeft veel energie en is ook een beetje gaan praten, jawel! De rest maakt zij wel op een andere manier duidelijk!
 
Eno probeert met anderen contact te leggen door oogcontact te maken (maar zij kan ook heel klagend of meewarig kijken en dan plots weer lachen) en soms ook door omhelzingen.
Het is duidelijk dat zij het nodig heeft om veel liefde te ontvangen en die krijgt zij hier gelukkig!
 
Haar zus in PCC is Dede en af en toe kibbelen deze twee jonge dames, omdat ze toevallig tegelijk dezelfde kleren willen dragen…
 
Op veel momenten kiest Eno Mary er voor om haar eigen weg te gaan, in een groep functioneren vindt zij maar ingewikkeld…
 
In de wat oudere M’Afia ziet zij een groot voorbeeld, bijv. in haar kleding en bij het dragen van poppen (op haar rug).
Ook wil zij graag met een papier of een schriftje rondlopen waarop anderen dan iets kunnen schrijven.
 
Eno Mary heeft een aardig en expressief gezicht en vindt het leuk om rond te huppelen over onze compound.
Zij gaat naar de Shalom Special school en tevens naar onze Summer school en vindt het heel fijn om nieuwe dingen te leren.
 
Eno houdt ook van het zwembad, van muziek en dansen, van spelletjes en geniet van haar eten, al kan zij daar soms ook heel moeilijk over doen, gelukkig meestal maar kortdurend.
 
PCC blijkt al vele jaren lang voor Eno Mary een geweldige plek te zijn! Zij is dan ook inmiddels een echte jongedame geworden!